Caraş-Severin, Romania

ADVERTORIAL. O oală sub presiune este un aparat esențial pentru profesioniștii ocupați, părinții fără timp, și persoanele care iubesc gustul meselor gătite încet, dar doresc să obțină aceleași rezultate mai repede.

Când nu vrei cina într-o clipă, majoritatea acestor aparate se dublează acum și ca aragazuri lente, astfel încât să poți arunca ingrediente înainte de muncă și să te întorci acasă la o cină gata gătită.

Dar, având atâtea opțiuni de pe piață, poate fi dificil să decizi care dintre ele este cea mai potrivită pentru tine și nevoile tale. Avem aici câteva sfaturi pentru a alege o oală sub presiune, avantajele și dezavantajele aparatului, dar și o recomandare: o oală sub presiune Tefal.

Ce este o oală sub presiune și cum funcționează

O oală sub presiune este în esență o oală închisă. Pe măsură ce temperatura din interiorul vasului crește, la fel crește și presiunea aburului. Presiunea mai mare în interiorul oalei duce la temperaturi mai ridicate de gătire care, la rândul lor, pot reduce timpii de gătire cu până la 50%.

Oala sub presiune economisește timp, dar îți va economisi și bani, oferindu-ți posibilitatea de a găti cu mai puțină energie și cu ingrediente mai puțin costisitoare.

Oală sub presiune: caracteristici de luat în considerare

În primul rând, ia în considerare capacitatea. Orice ceva mai mic de cinci litri este potrivit doar pentru un cuplu, nu și pentru o familie mai numeroasă, așa că nu va funcționa dacă plănuiești să gătești în loturi mari sau să organizezi petreceri de cină. Pentru ușurință maximă, caută un aparat cu programe prestabilite, astfel încât să poți adăuga ingrediente și doar să apeși un buton pentru a începe gătitul.

Dacă preferi să aveți un pic mai mult control, caută controlul manual al temperaturii și eliberarea rapidă a presiunii, care funcționează bine atunci când gătești pește sau legume delicate, dar trebuie folosit doar cu prudență.

Componentele care pot fi spălate în mașina de spălat vase, o setare de menținere la cald și pornirea întârziată sunt toate utile, în timp ce capacitatea de a sota va însemna că poți sări peste prepararea ingredientelor pe plită.

Care sunt beneficiile unei oale sub presiune?

Viteza este totul. Dacă uiți să te gândești la cină cu până la jumătate de oră înainte de a dori să o mănânci, o oală sub presiune este răspunsul la rugăciunile tale. Chiar și bucăți mai ieftine de carne, fasole uscată, caserole și curry pot fi pe masă în cel mai scurt timp – de obicei, luând doar o treime din timpul normal de gătire.

Gătitul rapid economisește, de asemenea, bani la facturile de energie, în timp ce etanșează vitamine și minerale pentru a crește sănătatea.

Cumpără un model care oferă mai multe funcții, inclusiv gătirea lentă, sous vide sau chiar prepararea pâinii și poți chiar să îți simplifici bucătăria până la o singură mașină multifuncțională.

Care sunt dezavantajele gătirii sub presiune?

În timp ce majoritatea oalelor sub presiune pot fi acum setate să gătească lent, nu are rost să irosești funcții pe care nu le vei folosi niciodată. Deoarece mâncarea este gata atât de repede, un minut sau două în plus pot strica cu ușurință un fel de mâncare, mai ales că nu poți verifica alimentele în timp ce se gătesc sau nu poți modifica rețeta dacă uiți să adaugi condimente.

Ce nu poți găti într-o oală sub presiune?

În mod tradițional, alimentele delicate, cum ar fi peștele și fructele de mare, nu ar trebui să fie preparate într-o oală sub presiune, deoarece sunt mai potrivite pentru ingrediente mai dure care, de obicei, durează mult timp să fie gătite. La fel, ceea ce preferi crocant sau ai prăji în mod normal nu va funcționa bine.

Cu toate acestea, unele modele vin acum cu setări specifice sous vide sau de prăjire cu aer pentru a gestiona chiar și aceste ingrediente, așa că asigură-te că alei un model cu caracteristicile potrivite nevoilor tale.

Recomandare: Oală sub presiune Tefal

Avem verdictul privind cea mai bună oală sub presiune: Tefal Cook4Me. Această oală sub presiune Tefal va transforma chiar și pe cel mai neștiincios bucătar într-un maestru al bucătăriei. Este perfectă pentru părinții ocupați, profesioniști și cei care locuiesc într-un apartament cu o bucătărie foarte slab utilată. Această oala sub presiune Tefal poate găti sub presiune mâncăruri de vis (funcția expres îți permite să pui cina pe masă în 10 minute) și are un ecran tactil mare unde poți vizualiza rețete ilustrate pas cu pas și poți selecta funcții de gătit prestabilite. Poți chiar controla aparatul printr-o aplicație pentru telefon.