Caraş-Severin, Romania

TICVANIU MARE – Şoferii din localitate mai au de aşteptat până când vor putea circula în condiţii normale pe drumurile din localitate.

Anul viitor, cei trei kilometri de drum ce fac legătura între localităţile Ticvaniu Mare şi Ticvaniu Mic ar putea fi reabilitaţi, susţine primarul Aurel Jivan.

Deşi Jurnal CS a mai scris şi cu alte ocazii despre intenţia administraţiei locale de a asfalta acest tronson, abia acum s-au găsit banii necesari pentru lucrări. „E adevărat, am încercat în repetate rânduri să obţinem finanţare pentru acest drum, însă încercările noastre au eşuat de fiecare dată. Întâi, lucrarea a fost prevăzută în cadrul proiectului depus de noi pe Măsura 322, prin care se putea obţine finanţare pentru modernizarea infrastructurii locale. Din păcate, nu am reuşit să obţinem banii, aşa că am încercat să atragem fonduri prin programul iniţiat de Elena Udrea cu cei 10.000 de km asfaltaţi, însă nici de această dată nu am avut noroc. Sincer, nici nu ştiu să se fi asfaltat vreun drum prin acest program. Acum suntem la cea de-a treia încercare şi credem că de această dată vom şi reuşi să facem treabă bună”, ne-a declarat primarul din Ticvaniu Mare.

În luna septembrie, primăria va demara toate procedurile necesare pentru alegerea proiectantului, iar mai apoi a firmei care va şi executa lucrarea. „Reabilitarea acestui drum se va face cu finanţare guvernamentală, şi tot cu bani de la bugetul de stat vom introduce reţeaua de canalizare în comună, aceasta fiind o altă investiţie importantă şi, totodată, necesară pentru comunitatea noastră”, a mai declarat Jivan.

Roxana Bălan Nafiru