Caraş-Severin, Romania

JOCURILE OLIMPICE – David Popovici, în vârstă de 19 ani, a devenit campion olimpic în proba de 200 metri liber! Aflat în urma adversarilor săi până în ultimii metri, Popovici a avut un final formidabil și a oprit cronometrul la 1:44:72, la doar două sutimi în fața britanicului Matthew Richards!

„Nu mi-a păsat de medalie. Aşa am câştigat-o. Nu acesta este obiectivul. Obiectivul este să te simţi bine. Vii la Jocurile Olimpice să concurezi cu cei mai buni din lume. E un privilegiu doar să fii aici. Tocmai că nu am luptat pentru medalie, am reuşit să o câştig. A fost o luptă de câine, fix aşa o descriu. Pe ultimii 50 de metri, îl vedeam pe american că este în faţa mea, ştiam că neamţul e undeva în stânga mea. Văzusem că plecase tare. Chiar dacă nu te uiţi la ei, îi simţi acolo respirându-ţi în ceafă. Ştiam că sunt acolo şi nu mi-am permis nicio secundă să o las moale. Am făcut cursa pe care o doream. Chiar dacă nu acesta era obiectivul, mă bucur pentru medalie. Mi-am dat seama când am atins plăcuţa pentru că au nişte lumini. Dacă atingi primul, vezi doar o lumină. Au fost lacrimi de bucurie în tribune, şi la mine au fost. Nu sunt cel mai deschis om, dar am plâns şi eu. Inclusiv pe podium m-am abţinut. Am visat la acest moment, la 11 ani tortul meu a fost cu Jocurile Olimpice de la Tokyo. Eu de la 11 ani ştiam că îmi doresc să ajung la Jocuri. Dacă eu am reuşit, un băiat crescut în Titan – Pantelimon, complet obişnuit, absolut oricine poate. Prin determinare, perseverenţă şi multă muncă. Aş vrea să profit de ocazie şi să le mulţumesc tuturor celor care m-au susţinut.”, a declarat David Popovici pentru TVR 1 imediat după ce a luat aurul olimpic.

Astăzi, David Popovici, deja campion olimpic în proba de 200 metri liber, revine în La Defense Arena pentru proba de 100 metri liber. David Popovici va înota după ora 12:35 în penultima serie de calificări.

JCS-Ș.M.