Datoriile imense nu permit aparatură nouă la Spitalul Judeţean - Caon.ro

Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – Un proiect pentru dotarea mai multor secţii cu aparatură, în valoare de 28 de milioane de lei, riscă să se piardă din cauza lipsei banilor pentru cofinanţare!

Managerul SJU, Alina Stancovici, susţine că „atâta timp cât spitalul judeţean are datorii, de acum câţiva ani, şi conturile blocate nu poate să beneficieze de anumite proiecte la care trebuie să asigure cofinanţare“. Conducerea unităţii sanitare a apelat la sprijinul Consiliului Judeţean, însă lucrurile încă nu sunt certe: „Am încercat să intervenim şi la Consiliul Judeţean pentru a vedea dacă au sume disponibile să ne sprijine, suma totală a proiectului fiind de 28 de milioane de lei. Datoriile sunt de 60 de milioane de lei, întârzierile de plată la 90 de zile se rostogolesc ca un bulgăre şi atrag penalităţi, iar un sistem de penalităţi atrage un alt sistem de penalităţi. Mai purtăm discuţii zilele următoare şi vedem ce o să putem rezolva“.

La finalul şedinţei Consiliului Judeţean de marţi, 31 august, preşedintele Romeo Dunca spunea că, într-adevăr, SJU are probleme mari: „Este o sincopă, iar SJU nu are cum să îşi atingă obiectivele. Ori se schimbă legislaţia în privinţa arieratelor, ori spitalul îşi plăteşte datoriile. Însă este exclus ca noi, Consiliul Judeţean, să putem ajuta spitalul să ajungă cu conturile la zero astfel încât să poată accesa diverse proiecte“.

JCS-N.C.