Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – Voluntarii Asociaţiei „Comanderia Eugeniu de Savoya“ din Timişoara s-au ţinut de promisiune şi pe o ploaie mocănească au ajuns din nou, în prima zi din aprilie, în cătunul izolat Ineleţ! 

Ca de fiecare dată, pachetele cu alimente pentru oamenii din vârf de munte au fost aduse cu ATV-urile, având în vedere drumul dificil până în această micuţă localitate şi tot ca de fiecare dată voluntarii au fost primiţi cu aceeaşi căldură de puţinii oameni ai locului.

„Şi ce dacă sâmbătă, 1 aprilie, a plouat toată ziua… dacă am zis că mergem, am mers. Şi am ajuns cu bine la Ineleţ şi am dăruit, pentru ca sărbătorile de Paşte să fie mai frumoase şi aici în vârf de munte. Şi am fost primiţi cu acelaşi zâmbet şi aceaşi căldură cum numai la sate încă mai găseşti şi ne-am întors cu bucuria unei fapte bune.“, au precizat reprezentanţii asociaţiei.

Este pentru a doua oară în acest an când voluntarii au ajuns la Ineleţ. Prima deplasare a fost în 21 ianuarie şi, în pofida vremii, voluntarii s-au încăpăţânat să răzbată muntele şi au ajuns cu alimente, haine şi mai multe bunuri necesare pentru ca oamenii din sat să treacă iarna cu bine.

JCS-Nicoleta Moraru