Daria Grigoroiu, prima la 100 metri garduri - Caon.ro

Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Atleta Daria Grigoroiu, legitimată la Clubul Sportiv Universitatea Reșița și la Clubul Sportiv Școlar Reșița, este prima pe țară atât la seniori, cât și la tineret în proba de 100 de metri garduri!

„În ultima perioadă am participat la Campionatul Național de seniori și tineret, unde am reușit să ocup locul I atât la seniori, cât și la tineret. Deși am concurat cu fete mai mari ca și vârstă decât mine, mă bucur foarte mult că am luat locul I. Competiția a fost strânsă, nu eram sigură că voi câștiga, dar am muncit și totul a decurs foarte bine. Mă bucur că sunt prima pe țară la seniori la 100 de metri garduri. Totuși, de precizat este faptul că cele mai bune concurente au fost la grupa mea de vârstă. De asemenea, am reușit să câștig titlul de campioană națională și la Campionatul Național de juniori I. Anul acesta m-am axat foarte mult doar pe o probă și am concurat doar la 100 de metri garduri. Vreau să mă pregătesc cât mai bine pentru Campionatul Mondial, concurs ce va fi în luna august. Urmează pentru mine Balcaniada de juniori, din Turcia, care va avea loc săptămâna viitoare. Îmi doresc locul I, dar m-aș mulțumi și cu un loc pe podium. La Mondialele din august îmi doresc să obțin un timp cât mai bun și de ce nu, poate voi prinde și o finală”, a declarat Daria Grigoroiu.

„A fost o surpriză că a câștigat atât la seniori, cât și la tineret și juniori. Pot spune că acest an a fost unul foarte reușit pentru Daria și sperăm că și la concursurile internaționale care vor urma va putea repeta aceleași performanțe. În anii precedenți, Daria a alergat și în proba de 100 de metri plat, dar anul trecut a avut o accidentare și nu am vrut să riscăm. Am rămas doar la proba de 100 de metri garduri. Daria este în top european și mondial. Este în primele 10-12 sportive din lume și îmi doresc foarte mult să prindă și o finală la Campionatul Mondial, competiție care va avea loc în Columbia. O finală ar fi o performanță deosebită pentru ea și ne va da mari speranțe pentru viitor. Sper ca la următoarea competiție, la Balcaniada de săptămâna viitoare, Daria să repete performanța din sală și să devină campioană”, a spus și antrenorul Ștefan Nagy.

JCS-Ștefan Moraru