Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Atleta Daria Grigoroiu a cucerit medalia de aur la Cupa României de juniori, în proba de 100 metri garduri, competiție ce a avut loc la sfârșitul săptămânii trecute! Aceasta a mai ocupat la final și locul trei în proba de 100 m, dar și locul patru în proba de 200 de m. La competiție a mai concurat și Andreea Suhai, care s-a clasat în primele opt sportive la toate probele!

Atleta Daria Grigoroiu a declarat: „În această perioadă de pandemie m-am antrenat mai mult pe dealuri și în spatele blocului, iar după acele luni am revenit pe stadion. Recent am participat la Cupa României, unde spun eu că a fost un început binișor de sezon competițional de vară. Am concurat la proba de 100 de metri garduri, pe care am și câștigat-o. De asemenea, am mai pariticipat la probele de 100 și 200 de metri, unde am obținut locul trei, respectiv locul patru. În opinia mea, a fost un început de sezon bun și sper ca pe viitor să mă pot antrena cât mai bine și să obțin rezultate cât mai bune. Având în vedere că a trebuit să respectăm anumite reguli de distanțare socială totul a fost bine. Legat de timpii pe care i-am obținut, cred că se putea și mai bine. Având în vedere că timp de două luni m-am antrenat în diferite zone și nu pe stadion sunt totuși mulțumită de prestația mea. În acest an mai avem Campionatele Naționale și în cazul în care se va organiza voi participa și la Balcaniada de juniori”.

Antrenorul Ștefan Nagy s-a bucurat că au reînceput competițiile după această pauză provocată de coronavirus: „Ne-am bucurat că s-a organizat acest concurs. Ne-am pregătit în toată această perioadă și ne era frică că nu se va organiza niciun concurs. Ne-am bucurat foarte mult de faptul că ne-am reîntâlnit cu colegii și am simțit din nou acea atmosferă care este pe un stadion de atletism. Cei prezenți la concurs au respectat regulile, ne-am salutat de la distanță. Copiii au stat un pic mai aproape, dar noi profesorii am respectat regulile, pentru că știam că în caz de ceva nu se vor mai organiza și alte competiții. Mă bucur că Daria Grigoroiu s-a impus în proba de 100 m garduri, dar și de locurile 3 și 4 la celelalte probe. S-a văzut că nu ne-am pregătit în condiții specifice, adică pe stadion. Mă bucur că a rămas motivată și ne bucură foarte mult acest rezultat pe care l-a obținut. De asemenea, sportiva Andreea Suhai a fost în primele opt în probele de 100 și 200 de metri. În acest moment doar cu Daria și cu Andreea fac antrenamente, la club activitatea s-a întrerupt și noi suntem în concediu. Din păcate, nici acum n-am primit finanțare de la Clubul Sportiv Școlar și de la Inspectoratul Școlar Județean Caraș-Severin. Singurul care ne-a ajutat a fost Clubul Sportiv Universitatea Reșița. Atât Daria, cât și Andreea au dublă legitimare CSȘ Reșița – CSU Reșița. În calendarul competițional din acest an mai apar și două concursuri internaționale. Balcaniada de juniori II și cea de juniori I. Aceste două concursuri ar trebui să aibă loc în Serbia și în Turcia, dar probabil nu vor mai avea loc. Noi ne-am bucura dacă se vor ține măcar competițiile pe plan intern, adică Campionatul Național de juniori II din 15 august și Campionatul Național de juniori I de la sfârșitul aceleiași luni. Campionatul Național de seniori ar trebui să se dispute în septembrie. Să sperăm că totul va decurge normal sau cel puțin în condițiile actuale”.

JCS-Ștefan Moraru