Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Panica stârnită de reşiţeanul suspect de a fi infectat cu coronavirus începe să ia amploare!

Persoana în cauză se pare că a lucrat ca asistent medical la Kreisklinik Trotsberg şi, conform declaraţiei sale, ar fi îngrijit pacienţi infectaţi cu coronavirus. Reprezentanţii clinicii respective nu au dorit să ne ofere absolut nici o informaţie despre acest caz. Nici dacă reşiţeanul a lucrat cu adevărat la ei, nici dacă au pacienţi infectaţi cu coronavirus şi nici să divulge dacă au un protocol în vigoare pentru personalul medical care intră în contact cu cei infectaţi. Asta în contextul în care presa germană anunţa că la clinica respectivă există o familie confirmată ca fiind infectată cu coronavirus.

Dacă toată povestea se confirmă a fi reală şi reşiţeanul este într-adevăr infectat cu coronavirus, este de neconceput cum autorităţile germane lasă să se plimbe brambura personalul medical care intră în contact cu cei infectaţi. Este absolut somnul minţii să ai asistenţi, medici sau infirmieri care sunt expuşi la coronavirus şi să-i laşi să umble liberi fără nici un test, fără nici o măsură de prevenţie. Suspectul în cauză a călătorit din Germania în România. Aici, s-a dus la rude în vizită, a fost la schi, probabil a fost prin supermarketuri. În tot acest timp a intrat în contact cu sute, poate mii de oameni… care la rândul lor au intrat în contact cu alţii.

Ne plângem mereu de sistemul nostru sanitar, dar la Spitalul Judeţean au fost puşi în carantină toţi cei despre care se ştie că au avut contact cu pacientul suspect. Nemţii se spală pe mâni spunând că au făcut recomandări, da aţi citit bine… RECOMANDĂRI, personalului medical să nu călătorească. Unde dracu e rigurozitatea germană şi unde sunt măsurile de prevenţie ale unui stat la care toată Europa se uită ca la un etalon al calităţii, seriozităţii şi al tehnologiei?

Dacă se confirmă că reşiţeanul este purtător de coronavirus, n-avem decât să trimitem un mare buchet de flori Germaniei şi să-i mulţumim pentru acest „cadou“ letal. Tragem însă speranţă că reşiţeanul să nu fie infectat şi că totul să fie doar o alarmă falsă. Nu de alta, dar parcă nu-mi vine a crede că nemţii şi al lor sistem evoluat pot fi atât de ignoranţi. Pare de-a dreptul ireal, ca într-un film cu scenariu apocaliptic.

JCS-Flavius Militaru