Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Rosso-nerii se antrenează deja de câteva zile în Turcia, iar în primul amical din Antalya, CSM Reșița a pierdut luni, 14 februarie, jocul cu Dynamo Kiev U19, scorul final fiind 3-2 pentru tinerii ucrainieni! Acum, elevii lui Dan Alexa se vor concentra pe următorul amical, cel cu FC Astana, o formație de valoare care evoluează an de an în cupele europene!

„A fost primul meci amical din acest cantonament, împotriva echipei de tineret a lui Dynamo Kiev. Au fost două reprize diametral opuse. În prima parte am controlat jocul, am condus cu scorul de 2-0 la pauză și ne-am mai creat alte două sau trei situații de gol foarte mari. După aceea am schimbat mulți jucători din primul 11 și la fel a făcut și adversara noastră, care a schimbat toată echipa. A fost o diferența clară de viteză în favoarea lor și am suferit foarte mult începând cu minutul 60. Ca și o concluzie, mă bucur foarte mult că am putut întâlni un adversar care a putut să ne pună probleme cel puțin la nivelul vitezei de joc. Sunt jucători pe care i-am câștigat la acest meci și sunt fotbaliști care mi-au arătat că în acest moment suferă atunci când întâlnesc adversari superiori din acest punct de vedere. Urmează un amical de gală cu FC Astana, o echipă din Kazakhstan care joacă aproape an de an în grupele Europa League. De asemenea, vom întâlni o echipă care se bate an de an pentru campionat. Trebuie să ne refacem echipa după acest amical și important va fi să nu ne accidentăm. Va fi un meci de pregătire în care vreau să văd cum evoluează echipa mea. Avem această șansă, să întâlnim adversari superiori nouă. Este și important să suferim, să arătăm sacrificiu atunci când nu avem mingea. După cum se știe, atunci când evoluăm în Liga 3 mingea stă numai la noi. Consider că avem nevoie de aceste amicale împotriva unor echipe puternice, iar cel cu Dynamo Kiev U19 ne-a arătat exact unde suntem”, a declarat antrenorul Dan Alexa.

CSM Reșița: Micu, Ardei, Manolache, Bărboianu, Cioinac, Vasluian, Breșneni, Drăghiceanu, Jorza, Munteanu și Negru. Rezerve: Zimmermann, Mereu, Sima, Fota, Rimovecz, Ciubotaru, Derbac, Cristea, Mura și Mediop.

JCS-Ștefan Moraru