Damian: Suntem la mâna unui guvern care întrece orice limite! - Caon.ro

Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – Parlamentarul PSD de Caraş-Severin face o declaraţie prin care acuză guvernul că a distrus totul, de la sănătate la educaţie, doar pentru a-şi juca jocurile politice!

Într-un comunicat remis redacţiei, deputatul cărăşean Romulus-Marius Damian îşi îndreaptă săgeţile asupra celor două partide aflate la guvernare, PNL şi USR-PLUS. El susţine că românii trebuie să suporte consecințele luptelor interne dintre cele două partide, banii destinați românilor servind jocurilor din interiorul acestui guvern, care sunt folosiți pentru cumpărarea voturilor primarilor PNL pentru șefia partidului.

„În 2020, argmentează politicianul cărăşean, au fost luați 6,5 miliarde lei de la bugetul de pensii și duși la Fondul de Rezervă al Guvernului, ulterior banii fiind alocați de către Orban primăriilor și consiliilor județene PNL în timpul campaniei electorale de la alegerile locale. Acum, în 2021, această metodă este aplicată de Cîțu, care face transferul unor sume uriașe de la pensiile românilor către Fondul de Rezervă al Guvernului, că doar unde altundeva să transfere banii, în condițiile în care la bugetul de pensii există deja un deficit de 8 miliarde de lei și toate acestea pentru cumpărarea voturilor pentru șefia partidului, iar aliații de coaliție pentru a-și regla conturile și puterea dintre USR și PLUS!“.

În continuare, parlamentarul face trimitere nu doar la cel de-al patrulea val pandemic, ci şi la un alt val de majorări anunţate la începutul lunii septembrie: „Nu că românilor nu le-ar fi fost de ajuns scumpirile cu 17 la sută la începutul anului, în ceea ce privește energia electrică, din septembrie nu doar că vin cu alte majorări, de data aceasta cu 21 la sută, dar vin și cu abrogarea interdicției deconectării de la energie electrică a peste jumătate de milion de români, care în plin sezon rece riscă să rămână fără electricitate, din cauză că nu mai pot face față scumpirilor aduse de Guvern, Comisia Europeană consemnând deja cu stupoare că în România consumatorii casnici se confruntă cu cea mai mare scumpire a energiei electrice din UE! Încercările PSD-ului de a cere guvernului Cîțu să revină la măsurile adoptate de Guvernul Social Democrat și să plafoneze prețul energiei pentru ca românii să nu mai acumuleze restanțe uriașe și să rămână în plin sezon rece fără electricitate nu îi interesează pe guvernanți…“.

Damian pune pe tapet şi situaţia blocajelor zilnice la CFR, cauzate de avariile trenurilor care rămân ore în şir pe câmp, copiii care fac naveta la şcoală fiind cei mai afectaţi dacă nu se rezolvă aceste probleme până începe şcoala. „Toate aceste jocuri meschine se petrec în timp ce economia țării este distrusă, conchide Damian, iar antreprenorii se gândesc cu stupoare la venirea valului patru al pandemiei, în timp ce restul țărilor finanțează cum pot mai bine firmele, românii suportă nenorocirile acestui Guvern, care ține doar să demonstreze cine deține puterea cea mai mare și cine pune la zid pe cine dar, de fapt, românii sunt cei puși la zid, din păcate!“.

JCS-A.G.