Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – Deputatul cărăşean Marius Damian face apel la responsabilitate în circulaţia pe drumurile publice, spunând că mai puţine accidente rutiere înseamnă mai multe vieţi salvate!

În perioada 2009-2020, susţine parlamentarul PSD, în România au avut loc 3218 accidente grave și 647 morți, cauzate de conducerea sub influența alcoolului; 13 accidente grave și 9 morți, cauzate de conducerea sub influența altor substanțe; 1673 accidente grave și 446 de morți, cauzate de conducerea fără permis!

„Din păcate, România a ajuns să fie țara cu cele mai multe accidente din Europa Centrală și de Est, în 2022 figura cu cea mai mare rată a deceselor în accidente rutiere din toată Uniunea Europeană, 85,1 persoane la 1 milion de locuitori iși pierdeau viața pe șosele, conform Eurostat. Toate aceste cifre sunt îngrijorătoare și ne dau un semnal de alarmă tuturor. PSD a inițiat Legea Anastasia, promulgată pe data de 7 iulie 2023, iar conform acestei legi, săvârșirea omorului din culpă de către un șofer care a condus fără permis, sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive, se va pedepsi cu închisoarea, fără ca instanța să poată dispune suspendarea pedepsei sub supraveghere. Nicio instanță nu va mai putea da o sentință cu suspendarea executării pedepsei. O singură clipă de inconștiență ne poate costa viața noastră sau a altor persoane, iar din păcate pentru acest lucru nu mai putem face nimic, de aceea de fiecare dată dacă vedem pe cineva care dorește să urce la volanul mașinii chiar și după un singur pahar, mergând pe premiza că ce se poate întâmpla, haideți să îl oprim, fiecare gest al nostru și fiecare conștientizare poate salva o viață! Mai puține accidente rutiere, mai multe vieți salvate!“, a declarat deputatul Marius Damian.