Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – Deputatul susţine că, deşi avem resurse pentru energie şi potenţial pentru a o produce, rămânem dependenţi energetic!

De-a lungul anilor, multe proiecte din România au fost abandonate, motivele invocate fiind în multe cazuri protecția mediului, deși proiectele fost lăsate să se desfășoare până la stadiul de 60% sau chiar 90% înainte de a fi blocate. Deputatul Marius Damian a făcut o declaraţie politică în care vorbeşte despre criza energetică: „Din categoria aceasta fac parte și multe hidrocentrale în care s-au investit sute de milioane de euro, unele dintre ele fiind blocate chiar în pragul finalizării. Ne confruntăm cu o criză energetică ce riscă să aducă la disperare atât România, cât și întreaga Europa. Această criză a afectat deja foarte mulți români, fie ei persoane fizice sau firme și companii, în timp ce resursele țării nu sunt folosite! România dispune de o serie de resurse și avem potențialul de a produce energie din surse alternative, precum energia eoliană, hidrotermală, hidraulică sau nucleară. Dar, din păcate, țara noastră este dependentă de resursele de energie din afară“.

În același timp, în contextual actual de criză energetică și război, România nu își poate permite să nu finalizeze proiectele care sunt atât de aproape de finalizare, proiecte în care s-au investit mari sume de bani și care sunt de interes național. „Mă bucur foarte mult că această criză energetică este mai aproape de a-și găsi rezolvarea prin aprobarea proiectului PSD privind finalizarea hidrocentralelor abandonate, proiect care a fost deja votat în parlament! România poate rezolva problema energiei electrice atâta timp cât proiectele din acest domeniu nu vor mai fi blocate pe motive nefondate, fiindcă principala noastră preocupare trebuie să fie protejarea cetățenilor. De aceea, este foarte important să ducem aceste proiecte la bun sfârșit și, în același timp, să avem o strategie bine definită pe termen lung, pentru ca România să poată deveni o țară independentă din punct de vedere energetic“, a mai declarat deputatul PSD.

JCS-L.A.