Damian pledează din nou pentru accesul copiilor la educaţie - Caon.ro

Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – După declaraţia politică făcută în mai, odată cu redeschiderea şcolilor, deputatul cărăşean revine asupra sistemului educaţional cu altă declaraţie politică!

De la tribuna Parlamentului României, deputatul PSD de Caraş-Severin, Romulus Marius Damian, a atras din nou atenţia guvernanţilor asupra accesului copiilor la educaţie. Pentru asta, politicianul a profitat de Ziua Internaţională a Copilului, pe care a sărbătorit-o la Oţelu Roşu: „Anul acesta am avut plăcerea şi onoarea de a sărbători această zi specială la Oţelu Roşu, la invitaţia primarului Luca Mălăiescu, unde a fost organizat un eveniment ce a încântat sutele de copii cărăşeni prezenţi acolo, cu spectacol de teatru, filme pentru copii, cadouri şi multă voie bună. Este de datoria noastră, a tuturor, să facem tot ce ne stă în putinţă pentru protejarea copiilor. Ziua copilului nu este doar un motiv de sărbătoare, ci trebuie privită ca o ocazie în care să facem cunoscute problemele cu care se confruntă copiii şi să luăm măsuri pentru a combate abuzul, exploatarea şi discriminarea copiilor de pretutindeni“.

În calitate de membru al Comisiei pentru Învăţământ a Camerei Deputaţilor, deputatul cărăşean continuă să fie preocupat de accesul copiilor la educaţie: „Copiii din România se confruntă cu lipsa accesului la tehnologie, la echipamente şi la internet, cu sărăcia din mediul rural şi nu numai, cu lipsa accesului la cabinete medicale în şcoli şi, având în vedere acest an pandemic în care şcoala a fost mai mult închisă, aş putea spune chiar cu lipsa accesului la educaţie“.

Înainte de a ura tuturor copiilor „La mulţi ani!“, politicianul a mai declarat că este de datoria Guvernului să ia toate măsurile necesare pentru ca elevii să participe fizic la şcoală, în condiţii de siguranță, întrucât viitorul României depinde de protejarea şi educația copiilor.

JCS-Alexandra Gorghiu

4 Comentarii

  1. Sa enumere Damian toate beneficiile pe care guvernele socialistilor le-au adus invatamantului romanesc si carasean ca sa aiba dreptul de a ridica glasul.

  2. Asa cum fsnistii si neo-comunistii din psd au construit in toti anii astia un sistem bun pt copii?

  3. Activati-o pe Cati Androneascu, sa scrie un program care sa puna sistemul de invatamant pe directia universurilor paralele din creierul ei.

  4. Interesant, cand ajung in opozitie devin interesati de binele copiilor si al romanilor; cand sunt la guvernare refuza cu indarjire sa faca ceva pt. aceiasi copii/tineri; isi mai aminteste cineva ce vehement era Dragnea si propagandistii din subordine (era seful PSD la acel moment) in tribuna Parlamentului atunci cand s-a propus dublarea alocatiei de la 40 la 80 lei, ca nu se poate, ca nu sunt bani; ca ar fi o dezechilibrare grava a bugetului…etc, etc. Nu-l doare gura sa vorbeasca, dar a facut ceva concret?.

Adaugă comentariu