Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – Deputatul cărăşean Marius Damian a votat Declarația Parlamentului României cu privire la situația din Ucraina, prin care este condamnată cu fermitate agresiunea armată masivă a Federației Ruse asupra Ucrainei!

Parlamentarul cărăşean respinge un astfel de comportament care subminează fundamentul relațiilor internaționale și ordinea actuală de drept internațional.

„Vreau să îmi exprim solidaritatea față de poporul ucrainean, să îi asigur de sprijinul meu și îndemn pe această cale toți parlamentarii, toate autoritățile statului și pe toți românii să întindem o mână de ajutor tuturor refugiaților. Dacă am învățat un lucru până în ziua de astăzi, acela este că nu există nicio putere absolută în afară de Dumnezeu, dar din păcate acest lucru nu pot spune că îl înțeleg și anumiți lideri din această lume, care din dorința și setea lor pentru putere, condamnă la moarte fără urmă de remușcare popoare întregi.”, spune Marius Damian, considerând că, prin tot ce face în acest moment, Putin nu distruge doar Ucraina, ci acesta și-a condamnat propriul popor, iar urmările vor fi drastice din multe puncte de vedere.

„Îmi doresc ca toți acești «mari lideri» să înțeleagă că nu așa vor intra în istorie, pentru că în memoria oamenilor rămân în primul rând cei care au dorit să facă ceva benefic pentru ei, nu să îi distrugă! Fiecare stat are dreptul și libertatea de a-și alege parcursul, iar Ucraina are aspirații europene și euroatlantice care trebuie respectate. Cer pe această cale, alături de toate instituțiile statului român, alături de toți cetățenii români, alături de toată Europa și nu numai, oprirea imediată, integrală și necondiționată a agresiunii militare și retragerea tuturor forțelor ruse din Ucraina!”, mai susţine deputatul PSD Marius Damian.

JCS-L.A.