Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – Deputatul cărăşean susţine că la începutul lunii aprilile i-a trimis prim-ministrului Florin Cîţu o interpelare cu privire la supraaglomeraţia din supermarketuri. Neprimind nici un răspuns din partea premierului i s-a mai adresat o dată cu o declaraţie politică, solicitând în mod direct prelungirea programului de funcţionare al magazinelor şi supermarketurilor!

Programul scurt deja s-a dovedit a fi un eşec, prin supraaglomeraţia care se creează, susţine Marius Damian: „Este de neînţeles de ce primul ministru se încăpăţânează să menţină acest interval orar scurt de funcţionare. Situaţia se poate deteriora substanţial având în vedere că se apropie Sfintele Paşti, iar românii vor începe cumpărăturile specific acestei mari sărbători. Măsurile întreprinse de dl Cîţu în calitate de prim-ministru au avut un impact negativ asupra dezvoltării economice a țării, conducând la proteste masive în toate marile orașe ale țării. Mii de oameni, în peste 70 de localităţi din ţară, s-au exprimat împotriva măsurilor restrictive, inclusiv a măsurii scurtării programului de funcţionare a magazinelor şi supermarketurilor. Poate că domnul Cîţu s-a inspirat din programul magazinelor din Austria, însă aş dori să îi reamintesc că, acolo, intervalul orar 08.00-20.00 în timpul săptămânii şi 08.00-18.00 în weekend este cel obişnuit pentru cetăţenii austrieci, adaptat vieţii sociale, culturale şi profesionale a acestora. Situaţia este alta în România, dacă avem în vedere că aici programul de lucru rareori permite pauză de masă, iar milioane de români lucrează până seara, deci nu mai au timp să îşi facă cumpărăturile la finalul zilei de lucru. Lipsa de logică a măsurii este evidentă!“.

Deputatul cărăşean mai precizează că oamenii se îngrămădesc la casele de marcat, apoi se îngrămădesc la benzinării pe drumul spre casă! „Aţi supraaglomerat magazinele, supermarketurile, benzinăriile, dar nu le permiteţi accesul oamenilor la slujbele religioase de Sfintele Paşti, decât între orele 22.00 și 05.00, afară şi distanţaţi! (…) Îi solicit domnului prim-ministru Florin – Vasile Cîţu să prelungească urgent programul magazinelor şi supermarketurilor înainte de Sfintele Paşti!“, a mai spus Marius Damian.

JCS-L.A.