Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Reșițenii se pot convinge despre acest lucru dând o tură printre raioanele magazinului de bricolaj!

Petru și Gheorghe Țeudan, alături de un partener polonez, au prezentat joi, 25 mai, cel de-al doilea magazin Dacus de bricolaj din județ, care vine cu un concept nou și îndrăzneț, care va fi deschis publicului începând de vineri, 26 mai, de la ora 8.00. Acesta este situat în spatele magazinului Kaufland din Govândari, accesul putând fi realizat fie prin spatele complexului comercial, fie pe jos, între Kaufland și Deichmann. Chiar dacă platforma nu este una dintre cele mai ample, magazinul se întinde pe două etaje, cu scări rulante, iar sub cupola lui poți găsi orice ți-ar putea trebui în gospodărie – pentru construcții, renovări, dotare cu aparatură – sau în grădină.

Petru Țeudan a explicat că magazinul e proiectat pentru a fi cât mai potrivit pentru gusturile reșițenilor. Mai exact, fiind într-o zonă comercială, este mai accesibil chiar și pentru cei care nu au mașină, astfel încât un bec sau alt articol mărunt poate fi cumpărat odată cu coșul de alimente, fără să fie necesare alte drumuri suplimentare la alte magazine.

După mulțumirile aduse investitorilor români și polonezi, a căror investiție se ridică în acest caz, la Reșița, undeva la 5 milioane de euro, primarul Ioan Popa a tras câteva concluzii despre ce câștigă municipalitatea din toată această afacere. Primul câștig a fost faptul că terenul pe care s-a ridicat construcția „l-am vândut și a venit într-un moment foarte bun pentru că noi ne cofinanțăm pe fonduri europene, avem nevoie foarte mare de finanțare. În al doilea rând, magazinul are 70 și ceva de angajați, generează venituri pentru aceste familii“. Al treilea beneficiu ar fi câștigat „din punct de vedere competițional. Orice firmă care e singură pe piață ar profita de acest lucru și nu va fi foarte exigentă vizavi de alinierea prețurilor pe piață“, iar „apariția Dacus la Reșița va pune presiune pe cei care sunt în jur, prețurile de aici sunt extrem de competitive! Am văzut câteva din produse și am și discutat cu dânșii și vor fi cu siguranță un element care va determina reșițenii și cărășenii, din Banatul de Munte să se îndrepte spre acest magazin“, a încheiat Nelu Popa.

Întrebat despre ce ar vrea să știe reșițenii despre magazin, administratorul Gheorghe Țeudan ne-a spus: „Să vină să vadă magazinul!“

JCS-A.M.