Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEȘ – Primarul Felix Borcean nu dezarmează în fața desființării Fondului de Dezvoltare și Investiții, prin care se intenționa refacerea tuturor străzilor din Caransebeș. Edilul spune că proiectul rămâne în picioare până când se va găsi o altă sursă de finanțare, municipalitatea având pregătită toată documentația necesară.

„Străzile cuprinse în acel proiect, e vorba de 50 de kilometri, aproape toate străzile din Caransebeș, pentru acele străzi suntem pregătiți cu proiectele sută la sută pentru a accesa o altă finanțare, dacă Fondul de Dezvoltare și Investiții nu se mai produce. Suntem perfect puși la punct, în bloc-starturi, cum apare o oportunitate, cum putem să lansăm o altă formă de finanțare pentru aceste străzi. Avem proiectele tehnice, ridicările topo, DALI-uri, tot, toată documentația necesară”, a declarat primarul Felix Borcean. Municipalitatea înteționa să ceară prin Fondul de Dezvoltare și Investiții aproape 60 de milioane de lei, bani ce ar fi fost folosiți la asfaltarea străzilor din Caransebeș.

Guvernul a anunțat însă că vrea să desființeze Fondul de Dezvoltare și Investiții, care era, de fapt, o schemă de împrumuturi fictive, prin care fostul Guvern a amăgit autoritățile locale cu contracte de finanțare fără o sursă bugetară reală.

JCS-R.M.