Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – Asta spune Romeo Dunca, preşedintele Consiliului Judeţean, care pledează în continuare pentru susţinerea investitorului de la Caransebeş: „Omul care lucrează nu trebuie tulburat“. Consilierii judeţeni şi Gabriel Olariu se vor aşeza la masa discuţiilor!

Problema datoriilor pe care SC Aeroportul Caransebeş SA le are către Consiliul Judeţean a fost ridicată din nou la finele şedinţei din 31 mai, când consilierul Flavius Nedelcea a întrebat încă o dată cum vor fi recuperaţi cei două milioane de lei pe care îi datorează societatea. „Sumele sunt mari, domnule preşedinte, putem face investiţii cu acei bani. Trebuie să ne spuneţi ce soluţii găsiţi pentru a recupera banii“, a spus Nedelcea.

Preşedintele Consiliului Judeţean, Romeo Dunca, a precizat că acolo executorul îşi face treaba, doar că nu prea are ce executa. „Eu merg des acolo şi uneori mă mir că lucrurile funcţionează: au betonat capătul pistei, au un liceu care merge bine. A fost achiziţionată aparatură pentru vizibilitate zero, când o vor instala aici pot sosi aeronave fără probleme. Domnul Olariu se străduieşte şi eu zic că omul care lucrează nu trebuie tulburat. Nu au posibilitatea să plătească redevenţa care este de două de milioane de lei, din care 1,1 milioane de lei sunt penalităţi. Activitate există, oamenii aduc bunuri acolo nu scot bunuri de acolo, nu trebuie să fie stres. Noi nu pierdem nimic. Dar dacă închidem activitatea acolo, tot nu recuperăm nimic, nu câştigăm nimic“, a precizat şeful judeţului.

Secretarul judeţului, Darian Ciobanu, a înlăturat orice dubiu de iertare a datoriilor: „O amnistie a acestei sume nu poate exista. Banii publici nu se pot amnistia. Am avut procese cu acest partener, instanţele au spus clar că toate obligaţiile Consiliului Judeţean au fost respectate, toate obligaţiile SC Aeroportul SA nu au fost respectate. Pe parcurs, s-a schimbat acţionariatul, dar asta nu ne interesează. Poate să fie acţionar X, Y, Gheorghe, SC Aeroportul SA este partenerul Consiliului Judeţean care are să ne dea redevenţe din anul 2015“.

Consilierul judeţean Ioan Crina spunea că administratorul şi investitorul SC Aeroportul SA trebuie invitat să stea de vorbă cu consilierii judeţeni: „Domnul Olariu trebuie să vină şi să ne prezinte ce face acolo, ce vrea să facă, să ne demonstreze activitatea, să ceară şi eşalonări dacă are o activitate de viitor. Dar să vină aici. Pentru că dacă nu demonstrează, trebuie scurtat timpul acestui parteneriat cu SC Aeroportul SA“.

Aleşii judeţeni, în frunte cu preşedintele Dunca, au agreat ideea lui Crina şi la următoarea şedinţă sau chiar înainte se vor întâlni cu investitorul. Ba mai mult, consilierul Ioan Cojocariu a venit cu ideea ca după şedinţa din luna iunie, consilierii judeţeni să meargă la aeroport şi să vadă cu ochii lor ce se întâmplă acolo, să discute cu investitorul la faţa locului, idee la care au achiesat toţi aleşii judeţeni.

JCS-Nina Curiţa