Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Pe lângă că salvează vieţi, cei care donează sânge pot să se distreze la Festivalul Custom Reşiţa pe 125 de lei în loc de 250.

În spiritul gesturilor umanitare făcute de câţiva ani de organizatorii marilor festivaluri rock din ţară, Spitalul Județean de Urgență Reșița și organizatorii CUSTOM Reșița Festival au iniţiat o acțiune similară pentru a încuraja donarea de sânge. Dacă la alte festivaluri se primesc abonamente gratuite în schimbul unei donări, la Reşiţa facilitatea înseamnă o reducere de 50 la sută a abonamentului. Ai noştri sunt mai zgârciţi, dar tot e ceva, dacă ţinem cont că un abonament e 250 lei, dar mai ales că în Poiana Golului va cânta Uriah Heep, de pildă.

Reducerea se acordă la cumpărarea biletelor pentru festival, care se găsesc deja la Primăria Reşiţa, la Centrul de Informare. Abonamentul întreg costă 250 de lei, însă donatorii de sânge vor achita doar 125 de lei. Trebuie spus că reducerea este limitată la un număr de 100 de bilete. Iar pentru a beneficia de ea, cei interesaţi trebuie să se prezinte pentru recoltare la Centrul de Transfuzie Sanguină Reşiţa, de luni până vineri, între orele 8.00 şi 12.00. Cu acest prilej, donatorii vor primi o adeverinţă pe care, ulterior, o pot folosi pentru achiziţionarea biletelor la festival, la jumătate de preţ, la Centrul de Informare al Primăriei Reşiţa.

„Cele trei zile de festival, 5-7 iulie, adună pe scenă unii dintre cei mai renumiți artiști internaționali din lumea pop-rock-ului, precum John Newman, The Rasmus, Uriah Heep, U.D.O, Doro, Massive Wagons, Emir Kusturica & The No Smoking Orchestra. Mai mult, în Poiana Golului cântă și trupe românești și din Republica Moldova consacrate, dar și abia înființate: Alternosfera, Altar, Dimitri’s Bats, Melting Dice, Alex Calancea & Lupii, Adam’s Nest, Rockabella, Baby Elvis, Multiverse, The Road Band feat. Dean Bowman, Camera 101, byron, Celelalte Cuvinte și Gândul Mâței. Custom Reșița va fi o revelație într-un spațiu care va aduce aproape comunități, oameni diferiți, multă muzică și ateliere pentru copii și adulți care vor să scape pentru un weekend de problemele zilnice. Va fi mai mult decât un eveniment – va fi o stare de spirit în care vechiul și noul se vor îmbina armonios, demonstrând că faliile între generații nu trebuie să existe“, se arată într-un comunicat remis redacţiei.