Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – Structurile MAI au fost mobilizate încă din weekend, în contextul pandemiei. Iar rezultatele se văd inclusiv în judeţul nostru! 

Şi în Caraş-Severin au fost luate în vizor activităţile cu risc, în genul zonelor aglomerate, centrelor comerciale, pieţelor, târgurilor şi teraselor, dar şi transportul public. Totul a început în 3 iulie, pentru o perioadă de două săptămâni. Sub autoritatea Instituției Prefectului, polițiști, jandarmi, polițiști locali, salvatori, inspectori de muncă şi reprezentanţi ai Direcției Sanitar Veterinare, ai Direcției de Sănătate Publică și ai Protecției Consumatorului, au intervenit împreună. Lor li s-au alăturat reprezentanţi ai ISCTR, pentru verificări în trafic, fiind vizat transportul în comun de călători.

Oamenii legii vorbesc despre un weekend de foc care tocmai s-a încheiat. „În total, în cele trei zile, 230 de polițiști, 48 de jandarmi, 12 cadre I.S.U., 47 polițiști locali, precum și cinci reprezentanți ai A.N.P.C., opt ai Ministerului Muncii, zece ai Ministerului Sănătății, şase ai ANSVSA, cinci ai Ministerului Transporturilor, au efectuat verificări în zonele aglomerate, centre comerciale, în piețe, pe terase și în trafic. Cu această ocazie, au fost verificate 228 de societăți comerciale, persoane fizice autorizate şi locații, cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse. Au fost legitimate 748 de persoane și au fost verificate 161 mijloace de transport. Echipele mixte de control au depistat 44 persoane care nu au respectat măsurile de protecție individuală, acestea fiind sancționate contravențional. 17 sancțiuni contravenționale, în valoare de 18.600 lei, au fost aplicate unor operatori economici pentru organizarea de activități în spațiul public şi privat pentru care au fost instituite restricții. De asemenea, ca urmare a acțiunilor desfășurate, pe linie rutieră au fost aplicate 78 sancțiuni contravenționale, în valoare de 11.100 lei. Acțiunile preventive vor continua pe toată perioada stării de alertă!“, promite Poliţia judeţului.

JCS-Antoniu Mocanu