Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – Într-o singură zi, au fost date cinci sancţiuni pentru depozite şi transporturi de lemne făcute dincolo de cadrul legal!

În 7 mai, oamenii legii au dat amenzi totalizând 16.000 de lei şi au confiscat aproape 60 de metri cubi de material lemnos, cu valoare estimată undeva la 10.000 de lei. Poliţişti din cadrul Compartimentul Combaterea Delictelor Silvice, împreună cu inspectori silvici din cadrul Gărzii Forestiere Județene Caraș-Severin și jandarmi cărăşeni, au controlat depozite şi transporturi de material lemnos. Dintre cele cinci nereguli sancţionate, oamenii legii au dat câteva exemple:

O societate comercială din Caransebeș a expediat cantitatea de 47,5 metri cubi de lemn de foc, fără documente care să ateste provenința legală și nu a completat la zi registrul de intrări-ieșiri de material lemnos. Societatea în cauză a fost sancționată contravențional și s-a dispus măsura complementară a confiscării valorice a materialului lemnos, estimat la peste 8.000 de lei.

Alt depozit de material lemnos din zona Oțelu Roșu a depozitat aproape 10 metri cubi de lemn de foc de esență fag, în depozitul societății, fără documente care să ateste proveniența legală și nu a completat la zi registrul de intrări-ieșiri. Și în acest caz a fost aplicată o amendă de 5.000 de lei și s-a confiscat materialul lemnos în valoare de peste 1.500 de lei.

La Cornișoru, polițiștii au oprit pentru control o autoutilitară care transporta material lemnos, care nu avea aplicat dispozitivul special de marcat cu amprentă dreptunghiulară. Emitentul avizului de însoțire a fost sancționat contravențional cu amendă de 5.000 de lei. Iar acţiunile de acest gen vor continua, după cum ne asigură Poliţia judeţului.

JCS-A.M.