Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – În finală, Coda Vinci s-a impus cu 2-1 în fața vicecampioanei județene, Camera de Comerț.

Opt echipe din județul Caraș-Severin s-au întrecut timp de două zile la Sala Polivalentă din municipiul de pe Bârzava, în prima ediție a Cupei Trans Protector la minifotbal.

Pentru început, cele opt competitoare au fost împărțite în două grupe: Roxamy, Auto Alex Moldova Nouă, Somalia și Coda Vinci (în Grupa A); Camera de Comerț, IPJ Caraș-Severin, Trans Protector și All Friends Team (În Grupa B). Foști fotbaliști din Banatul de Munte, dar și unii aflați încă în activitate, și-au dat întâlnire la Polivalenta reșițeană, pentru un adevărat spectacol, pentru bucuria de a juca din nou împreună. Un rol important l-a avut inițiatorul acestei întreceri, omul de afaceri Ionel Pau, care îndrăgește sportul și chiar se implică pentru promovarea lui. Mai mult decât atât, printre actualii săi angajați de la firma pe care o conduce se numără și câțiva dintre fotbaliștii ce au scris istorie în urmă cu două decenii, cum ar fi Florin Dincă, Sevastian Bica sau Gheorghe Lazarovici. Organizată cu sprijinul Consiliului Județean Caraș-Severin, Cupa Trans Protector a fost o competiție a surprizelor, iar acestea au venit de unde nimeni nu se aștepta. Revelația întrecerii a fost Auto Alex Moldova Nouă, care a furnizat prima surpriză, prin victoria asupra campioanei județene la minifotbal, Roxamy Reșița. De altfel, Auto Alex a depășit faza grupelor și a disputat finala mică, pe care a câștigat-o, clasându-se pe locul al treilea. După o primă zi plină, cu toate cele 12 meciuri din grupe, a doua zi s-au disputat semifinalele și finalele. În semifinale s-au consemnat rezultatele: Auto Alex – Camera de Comerț 1-2 și Trans Protector – Coda Vinci 0-3. În finala mică, pentru locul III, Auto Alex a dispus de Trans Protector cu 2-1, iar în finala mare, Coda Vinci s-a impus tot cu 2-1 în fața vicecampioanei județene, Camera de Comerț.

Ca la orice competiție care se respectă, organizatorii au acordat și câteva distincții individuale, iar acestea au fost obținute de Robert Lupu (Coda Vinci) – cel mai tehnic jucător; Cristian Copocean (Camera de Comerț) – cel mai bun portar; Andrei Marchiș (Auto Alex) – golgheter.

Iată și lotul câștigătoarei primei ediții a Cupei Trans Protector, echipa Coda Vinci: Alin Găină, Leontin Doană, Robert Lupu, Valentin Ilaș, Boșco Vișatovici, Răzvan Costachi, Andrei Beică, Andrei Vaștag, Laszlo Vaștag, Răzvan Mezin, Andrei Neagoe.

Marian Cărăvan