Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEȘ – Ediţia din 2021 a Cupei ROTARY Caransebeş la şah a adunat la start 51 de sportivi din Caransebeş, Obreja, Păltiniş, Bolvaşniţa, Teregova, Timişoara, Reşiţa şi Bocşa!

Au venit la concurs jucători de la 6 la 80 de ani, clasificaţi sau amatori, cu toţii uniti de pasiunea pentru sportul minţii. Pe durata celor 7 runde desfăşurate la Casa de Cultură „George Suru” s-a jucat un şah de calitate, cu partide pe muchie de cuţit. La final s-a impus, conform coeficienţilor valorici, maestrul FIDE Dinu-Simi Suciu (Caransebeş), urmat de colegii săi de la Muncitorul ReşiţaAlexandru Tunaru (Obreja) şi Mihai Bolintiș (Reşiţa).

În întrecerea veteranilor, cel mai bun a fost Gheorghe Stroescu (Reşiţa), urmat de Andrei Bartha (Timişoara) şi Marcel Fometescu (Caransebeş). La jucători cu ELO<2000, locul I a fost ocupat de Ioan Calomfirescu, urmat de Horia Irimia, podiumul find completat de Ilie Pîrvulescu (Teregova). La jucători cu ELO<1600, locul I a fost ocupat de bocşeanul Albert Marian Drăgoi, urmat de Cristian Posta (Caransebeş) şi Andrei Izsak (Timişoara). La jucători de categoria I,  locul I a fost ocupat de Trifu Vuița (Reşiţa). Cel mai bun jucător până la categoria a II-a: Ion Țuțuianu (Resita). La feminin, locul I i-a revenit caransebeşencei Daniela Muselin. La juniori, locul I, Alin Stîngu (Reşiţa), urmat de Christian Tamaş (Caransebeș) şi Alexandru Korcsek (Reşiţa). La junioare, locul I, Anca Tecliş (Reşiţa), urmată de surorile Gavrilovici Didraga Lidia si Debora Ruth din Păltiniş.

La juniori 12 ani, locul I, Valentin Văduva, urmat de Cătălin Guţu, Ana-Maria Popovici, Maria Bîrdeanu (toţi patru din Reşiţa) şi caransebeşenii Horia Justin Radu şi Flavius Micu Jurescu. La copii 10 ani, locul I, Bogdan Grecu, secondat de David Cocârțău, ambii din Caransebeş. La copii 8 ani, locul I, Zian Grecu, urmat de Georgiana Scurtu (ambii din Caransebeş). Cel mai tânăr participant, Iris-Maria Bejinariu (Reşiţa).

„A fost îmbucurătoare forma bună manifestată de echipierii de la Muncitorul Reşiţa, echipa fanion a judetului, în perspectiva întrecerilor Diviziei A, dar şi evolutia foarte bună a juniorilor Stîngu Alin, Drăgoi Albert Marian, Korcsek Alexandru David, Tamas Christian Arrydan si Văduva Ion-Valentin care, sperăm, vor fi schimbul de mâine al şahului din Caras Severin. Mulţi juniori, mulţi jucători amatori care au creat o atmosferă de bucurie a practicării şahului. Iar pentru eforturile lor, organizatorul, Clubul ROTARY Caransebeş, i-a răsplătit cu premii în cupe, medalii, diplome şi bani, fondul total de premiere depăşind 2.500 lei. O acţiune extrem de reuşită a Rotary Club Caransebeș şi o frumoasă propagandă pentru practicarea jocului de şah”, a declarat Mihai Bolintiş, preşedintele Asociaţiei Judeţene de Şah Caraş-Severin.

JCS-Ștefan Moraru