Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – A mai rămas o săptămână până la startul etapei a III-a a Campionatului Naţional de Automobilism Viteză în Coastă Dunlop 2014.

Cursă programată pe tradiţionalul traseu de pe Valea Domanului a Reşiţei, în organizarea Clubului Sportiv Autocorex Tg. Jiu, membru al Federaţiei Române de Automobilism Sportiv, dar responsabilitatea desfăşurării întrecerilor revenind oficialilor A.C.M. Sport Reşiţa, Colegiului Judeţean de Arbitri Caraş-Severin, cu sprijinul Primăriei Reşiţa şi al principalului sponsor L.C.C. Compania Cărbunelui Reşiţa.

Conform Calendarului F.R.A.S. şi regulamentului în vigoare, concursul se va desfăşura în zilele de 5 şi 6 iulie a.c., iar termenul limită de înscriere este joi, 3 iulie a.c., ora 20.00, persoanele de contact fiind Constantin Ciufrilă şi Lucien Hora, relaţiile cu sportivii revenindu-i lui Christian Nistoran. Astfel, sâmbătă, 5 iulie a.c. şi duminică, 6 iulie a.c., circulaţia pe tronsonul Reşiţa-Caraşova va fi întreruptă între orele 7.30-18.00, cu precizarea că poate suporta modificări, în funcţie de numărul de participanţi, în sensul de reducerii a timpului de întrerupere.

Printre competitori se vor afla, fireşte, şi cei trei componenţi ai A.C.M. Sport Reşiţa, Lucien Hora, a cărei maşină, Lola F 3000 are o nouă înfăţişare, Ovidiu Zaberca şi Mircea Pădurean, care îşi doresc să le ofere iubitorilor sportului cu motor din Reşiţa şi nu numai, adevărate lecţii de pilotaj, care să le asigure cât mai multe succese.

„Aşteptăm cu mare nerăbdare această nouă cursă, mai ales că are loc acasă la noi, ne-a declarat Lucien Hora, liderul echipei reşiţene, şi campionul absolut al României. Am făcut eforturi deosebite pentru a găzdui şi această etapă, în ciuda problemelor de toate felurile pe care le avem. Dar, fiindcă am ajuns la ediţia a XXXIV-a, ne-am zis că ar fi păcat să renunţăm. Orice ar fi, ţinem la tradiţia Reşiţei, la mândria noastră, la cei care ne susţin, din toate punctele de vedere. Avem un traseu încântător, suporteri pătimaşi, şi era păcat să ne retragem de pe harta României, la Viteză în Coastă. Ca urmare, ne dorim cât mai mulţi spectatori, pentru a demonstra încă o dată că Reşiţa trebuie să rămână acolo sus“.

Să mai spunem că parcul auto închis va fi amplasat la Stadionul „Mircea Chivu“ din Reşiţa, iar parcul service se va întinde pe sectorul de drum DN 58 Reşiţa-Anina, până la startul de la „Stârnic“. Iar festivitatea de premiere va fi organizată în faţa Sălii Polivalente din centrul Reşiţei.