Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – Ediția a V-a a Cupei „Laura Rus” la fotbal a fost o reușită, iar banii obținuți din acest eveniment vor fi donați pentru o cauză nobilă!

La finalul turneului organizat la Sala Polivalentă din Reșița, câștigătoare a fost Academia MFC, care a trecut cu 3-0 de formația ACS Sporting Banat. În finala mică s-a impus JFF Cluj, după ce a învins cu 5-1 Student Sport Alba Iulia. De asemenea, într-un meci demonstrativ, prietenele și colegele de la echipa națională ale Laurei Rus s-au confruntat cu foști și actuali sportivi ai Reșiței, de la mai multe ramuri de sport. Din echipa Reșiței au făcut parte antrenorii de fotbal Leo Doană și Lucian Dobre, dar și antrenorul lotului de gimnastică Răzvan Șelariu (fost medaliat olimpic), fostul handbalist Mihai Rohozneanu sau pugilistul Flavius Rusalin.

Această ediție a avut și o premieră, Laura Rus și-a lansat cartea – „Fotbal – iubire și pasiune”, eveniment ce a avut loc la Casa Orășenească de Cultură din Bocșa.

„M-am simțit extraordinar de bine pentru că am reușit după doi ani de zile să organizez din nou această cupă. Am ajuns deja la a V-a ediție și m-am bucurat când am văzut că au venit și oameni la sală să ne vadă la treabă. Am fost fericită de faptul că au putut ajunge la acest eveniment și colegele mele de la echipa națională. Au fost opt echipe la start, au participat formații din Serbia și Ungaria, deci această cupă a devenit una internațională. Sincer, am subestimat unele echipe, dar jocul prestat de ele m-au impresionat, deoarece în unele formații au evoluat practic niște copile. Cea mai tânără jucătoare a fost în vârstă de 11 ani. Mă bucură să văd faptul că fotbalul feminin se dezvoltă tot mai mult. Toți banii pe care i-am obținut din acest eveniment vor ajunge la Vlăduț, un bebeluș de doar cinci luni, care are nevoie de cea de-a doua operație la inimă. Mulți oameni au donat și sunt sigură că se vor strânge banii necesari pentru ca Vlăduț să ducă o viață normală”, a declarat fotbalista Laura Rus.

Cei care vor să doneze pentru operația lui Vlăduț o pot face accesând site-ul https://salveazaoinima.ro/vlad-foale/

JCS-Ștefan Moraru

FOTO: Sorin Mihancea