Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Aproape 300 de infracţiuni economico-financiare au fost sesizate în primele luni ale acestui an.Lucrătorii de la Serviciul de Investigare a Fraudelor din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Caraş-Severin au organizat în primele trei luni ale acestui an 359 de acţiuni şi verificări ce au avut drept scop prevenirea şi combaterea fenomenului infracţional. În această perioadă, poliţiştii au constatat 333 de infracţiuni, din care 291 de natură economico-financiară.

În vederea protejării bugetului consolidat de stat pe linia combaterii evaziunii fiscale au fost întocmite 60 de dosare, în creştere faţă de aceeaşi perioadă a anului 2012, fiind recuperate prejudicii în valoare de 427.130 lei. Pe această linie au fost efectuate 20 de percheziţii la sediul unor firme şi la domiciliile unor administratori de societăţi comerciale, fiind ridicate sume importante de bani. În vederea prevenirii şi combaterii ilegalităţilor din domeniul vamal, respectiv a contrabandei cu produse din tutun în special, au fost constatate 36 infracţiuni, dintre care 20 de contrabandă şi 16 prevăzute şi sancţionate de Codul Fiscal.

În urma activităţilor desfăşurate pe această linie, au fost ridicate ţigări în valoare de 200.000 de lei. Totodată, în vederea probării activităţii infracţionale poliţiştii au desfăşurat 20 de percheziţii domiciliare. Pentru prevenirea şi combaterea ilegalităţilor ce se comit în domeniul proprietăţii intelectuale, au fost planificate şi executate acţiuni la societăţi comerciale şi la diferite persoane fizice despre care existau date şi informaţii că deţin, multiplică, implementează sau comercializează produse din categoria celor protejate prin lege.

Astfel, au fost constatate 37 infracţiuni, din care 35 în domeniul legii privind dreptul de autor şi drepturile conexe, şi două la legea privind mărcile şi indicaţiile geografice.