Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – Pentru anul acesta, societatea asociată CJ are cerere pentru 20.000 de tone de piatră.

În cea mai recentă ședință a forului județean, SC Apergmin SRL a prezentat raportul de activitate pe anul trecut referitoare la asocierea cu Consiliul Județean pentru desfășurarea activităților din licența de dare n administrație pentru exploatare.

„Până la momentul publicării în Monitorul Oficial a licenței de exploatare, s-a eliberat un nou permis de exploatare în perimetrul Poiana Danilii (zona Ocna de Fier), în vederea fundamentării investiției pentru fabrica de prelucrare a calcarului cristalin. S-au vândut în anul 2016 către firmele cărășene 10.000 de tone de piatră, în principal pentru reabilitarea de drumuri forestiere și comunale. Și pentru anul 2017 există cerere pentru 15.000 până la 20.000 de tone de piatră“, se amintește în raportul prezentat consilierilor județeni.

Pentru începerea exploatării, au fost efectuate investiții de peste 200.000 de euro – drumuri industriale, treaptă de lucru, înierbare sol pentru a preveni dispersarea.

„Toate măsurile pregătitoare pentru implementarea acestui proiect au fost luate: achiziția terenurilor, obținerea avizelor și autorizațiilor, avizarea proiectului, urmând ca lucrările să înceapă la această investiție de peste 12 milioane de euro după publicarea licenței în Monitorul Oficial. În momentul de față licența a fost pentru a opta oară refăcută și a primit deja avizul ministerelor de resort. Schimbarea miniștrilor avizatori a dus la aceste repetări“, se mai amintește în raport.