Caraş-Severin, Romania

ADVERTORIAL. Sosirea unui nou-născut este sinonimă cu o sumedenie de emoții fericite, dar și cu un surplus uriaș de rufe! Aruncați o privire la următoarele sfaturi pentru a face mai ușoară o perioadă agitată.

De la pete de mâncare până la cele cauzate de scutece pline, cei mici ne aduc saci de bucurie, dar și saci de rufe! Pielea unui bebeluș este foarte sensibilă și are nevoie de un plus de atenție, așa că trebuie să fim atenți atunci când spălăm acele haine de bebeluși. Nu numai că trebuie să folosim cele mai delicate produse de baie, dar și detergenți naturali, pentru a evita iritațiile și eczemele de la o vârstă fragedă.

Spălați hainele bebelușilor înainte de a le folosi pentru prima dată

Toate cărțile bune pentru bebeluși vă vor spune că este important să spălați toate tipurile de haine de bebeluși o dată, înainte de a vă expune copilul la o țesătură nouă. Acest lucru se datorează faptului că hainele sunt adesea pulverizate cu finisaje chimice (în general formaldehidă) atunci când sunt expediate, pentru a le proteja în timpul transportului. Acest lucru ajută la protecția împotriva mucegaiului și a cutelor.

Ca să nu mai vorbim de faptul că hainele bebelușilor sunt expuse la numeroase bacterii și praf din magazine, de pe liniile de producție și alte elemente externe înainte de a le cumpăra. În general, este mai bine atât pentru pielea noastră, cât și pentru sănătate să curățăm fiecare articol de îmbrăcăminte pe care îl cumpărăm înainte de a-l purta – în special haine de bebeluși.

Alegerea detergentului potrivit

În general, utilizarea unui detergent natural și ecologic pentru întreaga încărcătură de rufe vă va ajuta să economisiți timp și să protejați hainele întregii familii – pentru că nu doar bebelușii au pielea sensibilă! Atunci când cumpărați detergent, căutați dacă pe ambalajul produsului este scris “non-bio” – aceasta înseamnă că detergentul nu conține enzime, care pot agrava eventualele alergii cutanate.

Cum se spală hainele de bebeluși

Vă recomandăm să folosiți detergent bio, fără parfum pentru a spăla hainele, cearșafurile și bavetele bebelușului. Aceste opțiuni sunt mai blânde cu hainele, pielea și sănătatea noastră.

Dacă alegeți să spălați manual hainele delicate ale bebelușului dumneavoastră, un recipient pentru aproximativ 2L de apă ar trebui să fie suficient – aruncați-l direct în lighean. Odată spălate, trebuie să clătiți din abundență, iar dacă spălați lână nu uitați să folosiți apă rece!

Pentru spălarea la mașină, puneți detergentul direct în mașina de spălat. Singurul lucru de reținut aici este să nu depășiți cantitatea indicată pentru a evita spumarea excesivă!

Dacă optați pentru spălarea la mașina de spălat, spălarea la 30 de grade ar trebui să fie suficientă – pentru petele mai rezistente nu ar trebui să fie nevoie să depășiți o temperatură mai mare de 40 de grade. Cantitatea de detergent de care veți avea nevoie depinde de nivelul de murdărie și de cât de tratată este apa dumneavoastră.

Pentru spălarea manuală, amestecați aproximativ 30-40 ml de detergent cu apă caldă, lăsați să se înmoaie, apoi clătiți din abundență. Pentru spălarea la mașină, turnați cantitatea de detergent indicată în dozatorul mașinii și spălați la 30 de grade.

Cum să îndepărtați petele încăpățânate

Pentru a ajuta la atenuarea petelor încăpățânate de pe haine de bebeluși (și ale dumneavoastră!), tratarea prealabilă este întotdeauna o idee bună. Încercați să folosiți o perie cu peri moi cu puțin detergent și să prespălați pata înainte de a o spăla.

Alternativ, puteți încerca un produs natural de îndepărtare a petelor: umeziți țesătura și aplicați produsul pe zona pătată, așteptați 2-3 minute, apoi puneți hainele în mașina de spălat. Este cu adevărat un lucru miraculos!

Cum se spală jucăriile moi

Jucăriile petrec mult timp în mâinișe murdare și pe lângă fețele bebelușilor, ceea ce face ca transferul de bacterii să fie inevitabil și ca o spălare bună să fie mai mult decât necesară! Acest lucru este valabil mai ales dacă o jucărie este folosită pentru dormit sau este mângâiată în mod regulat.

Pentru început, verificați întotdeauna eticheta de îngrijire, dar cel mai probabil o jucărie ar trebui spălată manual dacă are paiete sau panglici, dacă este veche sau fragilă sau dacă este umplută cu bile mici de spumă.