Cum să alegeți cea mai bună drujbă pentru nevoile dvs. - Caon.ro

Caraş-Severin, Romania

ADVERTORIAL. O drujbă este unul dintre cele mai puternice și mai periculoase unelte pe care le puteți deține. Trebuie să alegeți cu înțelepciune și în siguranță dacă vă hotărâți să achiziționați o drujbă sau piese de drujbă.

De ce ați cumpăra una? Ei bine, acestea sunt excelente pentru a tăia lemne de foc, pentru a curăța zone și, de asemenea, pentru a tăia ramurile și copacii căzuți care se prăbușesc în timpul vremii rele și al furtunilor.

Există o mulțime de mărci și modele de sau piese de drujbă pe piață, așa că poate fi greu să vă decideți care este cea mai bună achiziție pentru dvs. Mai jos găsiți sfaturile noastre de top pentru a alege o drujbă si/sau piese de drujbă care să fie performant și să reziste.

Diferența dintre o drujbă bună și cea mai bună drujbă pentru nevoile dvs. specifice poate fi semnificativă. Știm care sunt factorii care contează atunci când decideți ce drujbă vi se potrivește perfect.

Drujbele obișnuiau să fie unelte pentru fermieri și tăietori de lemne, dar astăzi proprietarii de case le folosesc pentru o cantitate imensă de sarcini – de la tăierea lemnelor de foc la tăierea copacilor și crearea de garduri. Cantitatea de produse din care puteți alege a urmat aceeași tendință, iar a decide ce drujbă sau piese de drujbă să cumpărați poate fi o mică provocare. Prin urmare, am alcătuit o listă care clarifică o parte din confuzie. Puneți-vă următoarele întrebări înainte de a merge la cumpărături:

 • Cât de experimentat sunt în utilizarea unei drujbe?
 • Cât de des voi folosi drujba?
 • Ce tip de lemn voi tăia cel mai des – dur sau moale?
 • Ce dimensiuni de arbori voi tăia cel mai des?
 • Cât de importantă este ergonomia drujbei?
 • Ar trebui ca drujba să fie dotată cu dispozitivul de siguranță suplimentar TrioBrakeTM?
 • Cât de importante sunt caracteristicile de service și întreținere?
 • Am nevoie de un filtru de aer și de o bujie ușor de accesat?
 • Cât de importantă este ușurința cu care se întinde și se înlocuiește lanțul?
 • Ar trebui ca drujba să fie adaptată pentru utilizarea pe timp de iarnă, cu mânere încălzite?

Un alt aspect important este dimensiunea drujbei. Aceasta este determinată de cilindreea pistonului (cm3) și de puterea motorului (CP sau kW), iar următorii factori contează atunci când alegeți dimensiunile:

Competența și experiența. Alegeți o drujbă Husqvarna mai mica, mai usor de manevrat dacă sunteți începător în lucrul cu drujba. Dacă drujba este prea grea, brațele și mâinile dumneavoastră vor obosi, ceea ce pe termen lung reprezintă un risc pentru siguranță.

Tipuri de lemn și dimensiunea copacilor. Alegeți o drujbă mai mare, cu mai multă putere, dacă doriți să tăiați copaci mai mari, în special lemn de esență tare. Dacă modelul este prea mic, drujba va fi supusă la eforturi mari și la o uzură inutilă.

Lungimea adecvată a barei de ghidare este determinată de mărimea copacului și, într-o anumită măsură, de nivelul de expertiză al dumneavoastră. Dacă sunteți obișnuit să manevrați o drujbă, ar trebui să aveți acces la cel puțin două lungimi diferite ale barei de ghidare, ceea ce vă permite să variați lungimea barei de ghidare în funcție de diferitele dimensiuni ale arborilor. O bară de ghidare mai scurtă cântărește mai puțin și este mai ușor de manevrat atunci când efectuați lucrări de defrișare. O bară de ghidare mai lungă este utilizată pentru copaci mai mari.

Patru tipuri de drujbe

 • Drujbele profesionale sunt drujbe cu performanțe maxime și ergonomie optimă. Acestea sunt concepute pentru utilizarea profesională cu normă întreagă sau cu jumătate de normă și sunt adesea disponibile cu mânere încălzite.
 • Drujbele universale sunt drujbe robuste, construite în același mod ca și cele profesionale, dar cu performanțe ușor mai scăzute. Acestea sunt concepute pentru utilizare cu normă parțială, cum ar fi pentru tăierea lemnului.
 • Drujbele de consum sunt ferăstraie mici și ușor de utilizat, concepute pentru uz casnic de către persoanele care nu își folosesc drujbele foarte des.
 • Drujbele pentru îngrijirea arborilor sunt dezvoltate doar pentru arborii profesioniști în lucrările de îngrijire a arborilor.