Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – 260 de poliţişti au efectuat 87 de percheziţii la sediile unui distribuitor de gaz pentru că s-au raportat pierderi false ce au dus la creşterea facturilor. Patru dintre percheziții au avut loc în Caraș-Severin!

Oamenii legii au efectuat 87 de percheziţii în municipiul Bucureşti şi în 20 de judeţe la sediile unui distribuitor de gaz, care operează şi în judeţul nostru. La acţiune, potrivit ministrului de Interne, Marcel Vela, au participat 260 de poliţişti din mai multe judeţe, printre care şi din Caraş-Severin.

„Sunt investigate fapte de înşelăciune, fals intelectual, uz de fals care au avut drept urmare creşterea facturilor de gaze plătite de populaţie. Din cercetări a rezultat că în anii 2018, 2019, la nivelul unuia dintre centrele de operaţiune ale societăţii au fost modificate anumite documente, raportându-se pierderi mari de gaze naturale, mai mari decât erau în realitate. Prin transmiterea acestor date, societatea de distribuţie a gazului a indus în eroare Autoritatea Naţională de Reglementare în Domeniul Energiei, iar aceste date au stabilit tarife eronate de distribuţie a gazelor naturale. Din datele deţinute rezultă că aceste situaţii de intervenţii fictive au influenţat preţul de vânzare către consumator cu o creştere de aproape 10 la sută. Prin cercetarea acestui caz şi descoperirea autorilor dorim să protejăm cetăţenii să plătească preţul corect şi să atenţionăm toţi furnizorii de servicii că vor plăti dacă fac asemenea fapte“, a spus ministrul de Interne.

JCS- Nina Curiţa