Caraş-Severin, Romania

Samsung își va vedea producția de telefoane inteligente redusă cu mai mult de 50% din cauza pandemiei de coronavirus. Unele dintre cele mai mari fabrici Samsung, din țări precum Brazilia sau India, sunt închise de săptămâni și acest lucru va afecta atât producția, cât și vânzările.

Industria telefoanelor mobile inteligente în general va suferi de pe urma pandemiei de Covid-19 și nu se știe când cererea va deveni la fel ca înainte de pandemie.

Samsung S8 – oferte eMAG

Producția de telefoane mobile a Samsung este pe punctul de a pierde peste 50% potrivit unui raport al The Elec. Gigantul sudcoreean, care în mod normal fabrică în jur de 25 de telefoane mobile pe lună, își va vedea cifra redusă la circa 10 milioane de unități. Aceasta este o reducere de circa 60% față de o perioadă normală, iar scăderea producției va duce, inevitabil, și la scăderi ale vânzărilor, se mai arată în studiul amintit.

Sunt mai mulți factori care au dus în acest punct. Pentru început, Samsung a închis acum o lună mai multe fabrici în Slovacia, Coreea de Sud, Brazilia și India, pentru a îndeplini directivele guvernamentale din aceste țări în cazul pandemiei de coronavirus care a afectat tot mapamondul.

Samsung S8 – oferte online

În plus, cu cererea de noi telefoane mobile în scădere, pur și simplu nu avea sens să se mențină producția la maximum, dat fiind că noile terminale ar urma să ajungă în magazine unde ar sta mult mai mult timp pe rafturi și în depozite, cel puțin până la normalizarea pieței, după pandemia de coronavirus.

„Încă mai există suficient inventar din luna martie, din cauza coronavirusului”, a spus o sursă familiarizată cu planurile Samsung. „În plus, închiderea fabricilor din India și Brazilia au fost forțate de împrejurări, dar oricum nu ar fi avut sens fabricarea de noi terminale în condițiile scăderii economiei în toate sectoarele sale”.

Samsung S8 – un super telefon

Raportul mai arată că producția va reveni coomplet la normal cel mai devreme în luna mai, odată cu relaxarea interdicțiilor din India și Brazilia, când muncitorii vor putea reveni la muncă. Acest univers de așteptare este varianta cea mai optimistă, evident, dat fiind că virusul Covid-19 continuă să țină guvernele majorității țărilor în alertă. În India, de exemplu, guvernul a anunțat că starea de urgență va fi menținută cel puțin până în luna mai.

Evident, Samsung nu este singur în această problemă, dat fiind că toți fabricanții de telefoane mobile au văzut, într-un fel sau altul, cum li se reduc producția și vânzările din cauza pandemiei de coronavirus. Apple, de exemplu, a văzut cum îi scad dramatic vânzările în China, din februarie încoace, țară unde a vândut doar 500.000 de unități de atunci. Vânzările totale de telefoane mobile în China au scăzut cu 20% în martie, comparativ cu aceeași lună a anului anterior.

Privind spre viitor, momentan este dificil de determinat când va reveni piața telefoanelor mobile la normalitate. Dincolo de faptul că virusul Covid-19 poate să mai persiste câteva săptămâni, dacă nu chiar câteva luni, impactul economic al coronavirusului probabil va mai dăinui o perioadă și după relaxarea interdicțiilor actuale. În SUA, de exemplu, există în acest moment 22 de milioane de persoane fără loc de muncă, iar numărul de solicitări de ajutor de șomaj a atins praguri record. În alte cuvinte, cantitatea de venituri disponibile ale persoanelor pentru cheltuieli „de lux”, categorie la care intră un nou telefon mobil, ar putea să fie serios afectată.

Astfel, cei care își doresc sau au nevoie de un nou telefon mobil, ar face mai bine să apeleze momentan la modelele deja existente pe piață, care vor avea, probabil, discount-uri serioase în această perioadă, pentru a păstra nivelurile vânzărilor cât mai ridicate și a amortiza pierderile suferite din cauza stopării producției.