Cultura, primenită din banii comunei - Caon.ro

Caraş-Severin, Romania

CONSTANTIN DAICOVICIU – Primăria Constantin Daicoviciu investește 40.000 de euro în două cămine culturale. Este vorba despre edificiile culturale din Căvăran și Zăgujeni, unde primăria scoate din buzunar câte 20.000 de euro pentru fiecare!

La Căvăran, se lucrează la subzidirea fundației, se fac renovări interioare și exterioare și se lucrează și la spațiul împrejmuitor al clădirii. La Zăgujeni, pe lângă renovări interioare și exterioare, se lucrează la scenă și la amenajarea unei platforme betonate. Din declarația primarului Daniel Boambeș reținem că lucrări similare vor avea loc și la căminul cultural din satul Peștere, precum și la centrul cultural multifuncțional din Maciova. „În curând vom demara licitația pentru lucrări de reparație și întreținere la cele două clădiri. Și acolo vom investi tot în jur de 20.000 de euro din bugetul local pentru fiecare clădire”, ne-a declarat primarul Boambeș.

Acesta ne-a vorbit și despre alte două proiecte. Unul a fost depus recent pe PNRR, are valoarea de 300.000 de euro și vizează amenajarea a 4 km de piste pentru biciclete. Concret este vorba despre două trasee care cuprind trei dintre localitățile comunei. Un traseu face legătura între complexul de agrement și pensiunea Căvăranțana din Căvăran, celălalt leagă centrul de informare turistică din Zăgujeni și căminul cultural din Prisaca. În prezent, acest proiect așteaptă să primească răspuns de la București.

Un alt proiect este în lucru și vizează amenajarea în comună a trei stații de alimentare electrică, la Mâtnicu Mare, Maciova și Zăgujeni. „În urma finalizării documentației, vom determina valoarea exactă a proiectului pe care ulterior îl vom depune la AFM”, a încheiat primarul Boambeș.

JCS-Ionel Ivașcu