Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – Pe lista acestor dosare penale (fără legătură cu Covid) figurează şi cazul de la Măureni. Dincolo de acestea, doar în ultima săptămână, pandemia a dus la instrumentarea câtorva zeci de doare penale în judeţ!

Vremurile deloc roz pe care le traversăm au adus culpa medicală mult mai des în vizorul autorităţilor. Potrivit prim-procurorului Laura Gabriela Iancu, parchetul cărăşean ţine special o situaţie vizavi de aceste dosare, ca urmare a unei adrese emise de către Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie din 7 aprilie 2020: „Sunt zece dosare, doar la Parchetul de pe lângă Judecătoria Reşiţa, conform situaţiei pe care am raportat-o. La parchetele de pe lângă judecătoriile Caransebeş, Oraviţa şi Moldova Nouă nu sunt înregistrate dosare în această perioadă privind culpa medicală. Dosarele de culpă medicală nu privesc cauzele Covid“, a subliniat dna prim-procuror. Trebuie precizat că pe listă figurează inclusiv cazul de la Măureni.

Potrivit situaţiei centralizate miercuri, în ultima săptămână, procurorii din subordinea parchetului judeţean au instrumentat 30 de dosare penale legate de pandemie. La parchetele din teritoriu, patru dosare au fost instrumentate la Reşiţa, unul fiind deja soluţionat, 17 la Caransebeş, zece la Oraviţa şi patru la Moldova Nouă. Prim-procurorul Laura Gabriela Iancu a precizat faptul că majoritatea dosarelor vizează faptele, unul singur o anumită persoană. „Cele mai multe sunt dosare in rem, un singur dosar de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Reşiţa este in personam. S-au fixat termene de soluţionare“, ne-a asigurat prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Caraş-Severin.

JCS-Antoniu Mocanu