Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Centrul Civic nu poate fi lipsit de Hotelul Semenic, un edificiu căzut în paragină şi lovit de nepăsare, dar care face parte dintr-un complex arhitectural.

Problema vechiului edificiu ale cărui porţi sunt închise continuă să fie dezbătută pe toate părţile, în inima Reşiţei. Şi asta pentru că face parte, împreună cu clădirile administrative din jur, dintr-un complex arhitectural care trebuie gândit şi tratat unitar. „Anii trecuţi am luat legătura cu reprezentanţii societăţii, acum adevărul e că şi comunicăm greu, ei sunt în insolvenţă, spune Ioan Crina, viceprimarul cu atribuţii de primar al municipiului. Am înţeles că acolo au fost tot Tudor şi Asociaţii, între timp s-a schimbat lichidatorul. Noi am lansat nişte invitaţii la discuţii, dar n-am aprofundat nimic. Probabil că acum, fiind foarte aproape de alegeri, poate că şi ceilalţi se gândesc că nu e momentul să purtăm asemenea discuţii aprofundate. Dar oricine ar veni, trebuie să aibă o anumită gândire cu Hotelul Semenic, fiindcă foarte mulţi arhitecţi dintre cei care au venit mi-au spus că face parte din ambientul Centrului, alături de clădirile Primăriei, ale Consiliului Judeţean. Hotelul Semenic face parte de aici, nu vom putea să-l lăsăm aşa, fără să ne gândim la el ca la un complex“.

Edilul s-a declarat pentru ideea achiziţionării edificiului de către Primărie, pentru ca toate serviciile municipalităţii să fie mutate, astfel, în Centrul Civic. De asemenea, oficialul a ţinut să spună că arhitecţii care au văzut Reşiţa au spus că avem un Centru Civic frumos, făcând abstracţie de execuţia dalelor. Ar fi necesară o animare a acestuia, transformarea lui într-unul viu, unde să fie derulate tot felul de activităţi care să atragă oamenii, cu terase, expoziţii, tarabe ale producătorilor şi chiar muzicanţi.

2 Comments

  1. nu vrei si mata sa schimbi acele dale de granit sau ce ori fi ele? sa mai dam atitia bani, si in final alta prostie, marca psd? iar de hotel e grozav, l-a detinut statul l-a privatizat asa cum a facut o, iar acum, un destept de psd ist vrea sa il ia din nou la stat.mai nene crina, ai un nume frumos, nu il murdari ca e pacat.mai bine ai dispare si dta de acolo, ca e dinamita postul ala, de primar. ai niste predecesori ilustri, un spatarau, penal, un stepanescu ,la fel, pe dta te paste acelasi lucru asa ca fii dta atent, la treburile tale si lasa pe altii.

  2. Hotelul „Semenic” trebuie sa ramana hotel…In buricul targului trebuie sa existe o unitate de cazare reprezentativa, curata, functionala si atractiva… Recompartimentarea si schimbarea destinatiei, reproiectarea, vor insemna investitii majore din bani publici, asta in faza in care nu avem apa, asfalt si canalizare pe toate strazile Resitei, satelitii orasului inclusi…De ce primaria nu face demersuri sa ia fostul hotel al partidului din lunca, aflat intr-o groaznica paragina? Acolo isi poate muta o groaza de servicii…

Adaugă comentariu