Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Perioada minivacanţei de 1 Decembrie scoate la iveală o realitate tristă pentru judeţul nostru. În vreme ce sistemul de sănătate se vaită că a rămas fără locuri la Terapie Intensivă, în Caraş-Severin masca a fost o problemă pentru 640 de cărăşeni, alți 36 fiind surprinşi bântuind noaptea fără actele legale. Totul doar în cele patru zile ale minivacanţei!

Potrivit Poliţiei judeţului, în acţiunile de verificare impuse de pandemie au fost angrenate 645 de efective, au fost verificate 195 de societăți comerciale şi 778 de mijloace de transport de persoane, dintre care 167 aferente transportului public în comun, fiind legitimate peste 12.000 de persoane. Pentru neregulile constatate au fost aplicate 640 de sancțiuni contravenționale, în valoare 83.500 de lei, dintre care 604 pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală și 36 pentru nerespectarea interdicțiilor privind deplasarea.

Pe lângă toate acestea, „în cursul lunii noiembrie, prin intermediul liniei telefonice gratuite TEL VERDE au fost primite şase semnalări de nerespectare a măsurilor stabilite în context COVID, din care cinci pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală și una pentru participarea la activități pentru care au fost instituite interdicții sau restricții“, informează Poliţia judeţului. JCS-A.M.