Cu restricţii, la Răcăşdia s-a muncit pentru drumul comunal - Caon.ro

Caraş-Severin, Romania

RĂCĂŞDIA – În perioada statului acasă, constructorii au fost cei mai avantajaţi, aceştia lucrând la Răcăşdia în echipe de câte trei muncitori!

Dacă lucrările la proiectul de alimentare cu apă şi canalizare nu au putut fi încă recepţionate, acestea fiind oricum prost executate şi aproape că i-au scos din minţi pe localnici, creând mari probleme autorităţilor, în schimb, s-a avansat la celălalt proiect important, prin care se asfaltează străzile din localitate. E vorba de proiectul „Modernizare străzi comunale în localitatea Răcăşdia“, ce prevede asfaltarea a 5.346 metri de străzi, şi acesta tergiversat din cauza procedurilor.

Ţinând cont că în perioada stării de urgenţă cei mai avantajaţi au fost constructorii, aceştia au executat o serie de lucrări la proiect: „Avem în derulare proiectul pe măsura 7.2, pe fonduri europene, pentru infrastructura rutieră la scară mică, la care ne-am mai permis să lucrăm cu echipe de câte trei muncitori, a precizat primarul Mirco Lechici. Practic, în perioada stării de urgenţă am mai săpat la rigole, am betonat, iar acum ne pregătim pentru asfaltarea drumului“.

În proiect sunt prevăzute lucrări la structura rutieră, la accesele spre gospodării, la sistemul de scurgere a apelor, respectiv realizarea de şanţuri cu secţiunea betonată, rigole de acostament sau rigole înierbate. De asemenea, pentru subtraversări şi traversări de ogaşe s-au prevăzut podeţe din elemente prefabricate, de diferite dimensiuni. Reamintim că valoarea totală a proiectului este de 5.150.344,36 lei.

JCS-Alexandra Gorghiu