Cu putin noroc, Ciclova ar putea avea canalizare - Caon.ro

Caraş-Severin, Romania

CICLOVA ROMÂNĂ – Din 2015, o serie de proiecte ale Primăriei Ciclova Română ar putea prinde contur cu ajutorul Uniunii Europene.

După finalizarea în 2010 a reţelei de apă, administraţia locală a comunei doreşte acum şi atragerea fondurilor pentru sistemul de canalizare. „Mai avem trei probleme la Ciclova: canalizarea, străzile comunale şi reabilitarea căminului. Ar mai fi şi o a patra, dar nu ţine de noi, ci de Consiliul Judeţean Caraş-Severin, care este responsabil pentru repararea drumul Oraviţa – Ciclova Română – Ciclova Montană. Îmi doresc o finanţare europeană pentru canalizare pe Programul Naţional pentru Dezvoltare Rurală 2014-2020, căci pentru drumuri am putea obţine banii prin Grupul de Acţiune Locală «Călugăra», recent înfiinţat“, ne spune primarul Gheorghe Percea.

Tot la capitolul proiecte de viitor intră şi alimentarea cu apă a localităţilor Ilidia şi Socolari, pentru care primarul speră să obţină bani de la Uniunea Europeană. Până atunci însă, edilul este hotărât să rezolve o problemă mai veche, ce trenează de câţiva ani. „Aştept să treacă vacanţa, după care voi face o vizită la Ministerul Dezvoltării, pentru că am o problemă nerezolvată încă din 2009. Ciclova Română a avut licitaţie făcută pentru construirea unei săli de sport, însă după venirea Guvernului Boc, văzând că primarul este din PNL, ne-a blocat lucrarea. Era un proiect derulat prin Compania Naţională de Investiţii, şi am fost la directorul de aici, iar acesta mi-a spus că ştie care este situaţia noastră, că avem şi licitaţia făcută, şi că mai avem nevoie doar de un ok. Eu sper ca ministrul Liviu Dragnea să înţeleagă că ok-ul nu este doar pentru un partid de o anumită culoare, ci este pentru elevii şcolii, şi pentru locuitorii din Ciclova Română“, a concluzionat Gheorghe Percea.

Roxana Bălan Nafiru