Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Din cele 13 medalii, cinci au fost de aur, două de argint și șase de bronz, iar bilanțul Reșiței putea fi și mai impresionant dacă unul din favoriții la medalii, Andrei Titi, nu se accidenta la genunchi.

Medaliile au fost obținute de Robert Aioanei, Felix Simion, Alexandru Puiu, Richard Drăgulescu și Albert Ilie. De asemenea, frații gemeni Gabriel și Robert Burtanete, de la lotul național de juniori, și-au arătat valaorea. Gabriel a obținut patru medalii de aur și trei de argint, iar Robert a câștigat una de aur, trei de argint și două de bronz.

„Credem că lucrurile au ieșit bine, ținând cont că reșițenii noștri și-au făcut exercițiile pe care le aveau. Din păcate, la juniorii mici, la încălzirea de dinaintea concursului, Andrei Titi s-a accidentat la genunchi și acum are piciorul în ghips. Era un participant care se bătea clar pentru locul I la individual și pe aparate. Pentru organizarea acestui campionat național am primit sprijin din partea multor persoane din Reșița și mai ales din partea mai multor instituții. Fiind o competiție destul de mare, am fost sprijiniti de Primăria Reșița, Consiliul Județean Caraș-Severin, Inspectoratul Școlar Județean Caraș-Severin, CSM Reșița și CSȘ Reșița. Din organizarea concursului, consider că cea mai dificilă parte a fost mutarea aparatelor de la sala de gimnastică la Sala Polivalentă”, a declarat antrenorul Robert Bălan.

„După părerea mea, a fost mai bine decât anul trecut. Mă refer aici în special la copiii de la lotul național de juniori. Ei au evoluat bine, cu exerciții noi, cu elemente noi introduse în exerciții și cred că acest lucru este foarte important. Referitor la ceilalți copii de la cluburile din țară, ne vom face o imagine mai bună pe data de 11 noiembrie, când vom organiza la Reșița o tabără comună. Din păcate, mulți sportivi au probleme cu genunchii. Au acuzat probleme la genunchi gimnaști de la Timișoara, de la Dinamo, iar Andrei Titi s-a accidentat destul de grav. În afara de această tabără de pregătire pe care o vom organiza la Reșița, pot spune că sezonul s-a încheiat pentru noi. Acest campionat național de juniori a fost ultima mare competiție a acestui an. De la anul ne apucăm din nou de treabă și de învățat noi elemente”, a spus la final și antrenorul emerit Dan Grecu.

Ștefan Moraru