Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Președintele Cristi Bobar a spus că se va pune accent foarte mult încă din acest retur pe Centru de copii și juniori al clubului.

„Am avut o ședință cu antrenorii de la club și cu această ocazie l-am prezentat pe noul coordonator al Centrului de copii și juniori, adică pe profesorul Ciprian Urican. Cred că nu mai are nevoie de vreo prezentare, are un CV foarte bogat și ne dorim să ne punem amprenta foarte serios pe acești copii din cadrul clubului. Pot spune că încă din această iarnă, 80% din transferuri la nivel de Liga I și de Liga a II-a s-au făcut la copii. S-a investit foarte mult în acești tineri. Noi trebuie să-i creștem și să avem răbdare. Nu ne va fi ușor, dar ne dorim să-i avem în primul rând pentru echipa de seniori, iar apoi să reușim să producem și să facem bani pentru club. Ciprian Urican are mult experiență, a lucrat și la Craiova câțiva ani ca director tehnic la echipa a II-a și la academia clubului. Acei tineri jucători cu care a lucrat în trecut, astăzi se găsesc în prima echipă a Craiovei. De asemenea, are un masterat făcut la Ajax Amsterdam și cel mai probabil va colabora și cu Massimo Lucchesi (coordonatorul Centrului de copii și juniori de la AC Milan). Sper ca în următoarea lună, acesta să ne onoreze cu prezența. V-am spus, dorim să punem accent foarte mare pe copii. La această ședință susținută de Urican au fost prezenți toți antrenorii de la club și trebuie să îndreptăm lucrurile care nu merg bine. În momentul de față, trebuie să recunoaștem că această echipă nu prea a mai scos juniori care să evolueze la nivel înalt. Se investesc totuși niște bani în acești tineri, trebuie cumva să aducem acest club pe linia de plutire și să-i dăm un restart”, a declarat Cristi Bobar, președintele CSM Reșița.

Șeful din Valea Domanului s-a referit și la echipa de seniori și returul care va începe în scurt timp: „Legat de echipa de seniori, aș dori să spun că s-au făcut foarte multe restructurări. Am renunțat la 11-12 jucători și au venit trei fotbaliști noi. Bugetul atât ne permite, prefer să am un grup unit, chiar dacă este mai mic numeric. Vreau să-mi plătesc jucătorii la zi, decât să fim un grup foarte mare și să avem restanțe salariale. La Liga a III-a, după părerea mea, nu există jucători cu fițe sau cu nasul pe sus. Trebuie să muncim foarte mult deoarece locul din clasament nu ne permite să ridicăm capul din pământ. Am reușit să câștigăm ultimele etape din tur și ne jucăm șansa până la capăt. Clasamentul ne spune că nu suntem favoriți la promovare, dar vom juca fiecare meci la victorie. La CSM Reșița se vor vedea în retur jucători foarte tineri care vor debuta la echipa mare. I-am introdus pe acești tineri și în meciurile de pregătire pentru a acumula experiență”.