CSM Reșița U19, pe locul doi în topul FRF - Caon.ro

Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Printre cele mai bune formații de U19 din 2021 care au avut evoluat în campionatele organizate de Federația Română de Fotbal se află și CSM Reșița!

Tinerii din Valea Domanului se află pe locul doi în topul FRF, cu 2.6 puncte acumulate pe meci, lider este FC Argeș cu 2.79, iar CSJ Știința Craiova este pe trei cu 2.57 puncte. Din top mai fac parte echipe de tradiție din fotbalul românesc, cu academii de fotbal deja consacrate, cum ar fi Rapid București sau Petrolul Ploiești.

„După foarte mulți ani, Centrul de copii și juniori începe să miște. Odată cu aducerea coordonatorului Călin Cheregi, iată că încep să apară și rezultatele pe care ni le dorim. Acesta este doar un mic pas și ne dorim să obținem punctajul necesar pentru a accede în Liga Elitelor. Ca si infrastructură stăm foarte bine, dar trebuie să corespundă și partea sportivă. Cu siguranță că vom obține punctajul și vom fi și în Liga Elitelor. Pe acest centru se pune un accent destul de mare, drept dovadă că peste o lună de zile vom încerca să facem un cantonament și pentru echipele de juniori A și B. Cantonamentul se va întinde pe o perioadă de 10 zile, la baza din Valea Domanului. Va fi al treilea cantonament de acest gen pentru juniori și vom încerca să-l organizăm și pe acesta din fonduri proprii. Adică nu vom cere bani de la părinți și vom încerca să ne gospodărim noi. Sunt oameni care ne sponsorizează cu mâncarea, hotel avem la baza proprie, iar condițiile de pregătire sunt foarte bune. Cred că acest cantonament va fi foarte benefic pentru copii și vor fi patru antrenori care se vor ocupa de pregătirea lor: Călin Cheregi, Leontin Doană, Dan Boltașiu și preparatorul fizic Nelu Botez. Ne dorim ca acești copii să facă pasul spre echipa mare în momentul în care vor fi pregătiți din toate punctele de vedere”, a spus Cristi Bobar, președintele CSM Reșița.

„Pentru că echipele U19 sunt angrenate în două competiții distincte, Liga Elitelor și Campionatul Național, analiza lor s-a făcut în două episoade diferite, pentru relevanța concluziilor ierarhiei. Au fost punctate pentru topul anului 2021rezultatele din toate fazele ediției 2020/21, pentru că s-au disputat exclusiv în 2021 (3p victorie, 1p remiza) și toate rezultatele din faza seriilor 2021/22, plus etapele disputate în 2021 din play-off și play-out. Au intrat în analiză doar echipele care au disputat minimum 10 partide în acest interval”, se arată pe site-ul Federației Române de Fotbal.

JCS-Ștefan Moraru