Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – CSM Reșița a câștigat sâmbătă, 13 aprilie, cu scorul de 2-1, partida cu Metaloglobus București și s-a salvat de la retrogradare, cu câteva etape înainte de finalul play-out-ului!

Internaționalul de tineret Rimovecz a deschis scorul în minutul 21, pentru ca Drăghiceanu să-l majoreze în minutul 50, dintr-un penalty obținut de Ianis Doană. Manolache a redus din diferență în minutul 75 pentru Metaloglobus, iar la ultima fază a meciului portarul Căpățână a avut o intervenție salvatoare la o lovitură de cap a unui jucător oaspete.

După această victorie, antrenorul Flavius Stoican n-a vorbit despre meci, ci și-a felicitat jucătorii pentru atingerea obiectivului cu câteva etape înainte de finalul campionatului. „A fost o victorie pentru moralul nostru, iar cu acest succes, din punct de vedere matematic, suntem salvați de la retrogradare cu patru etape înainte de finalul play-out-ului. Îi felicit pe jucători pentru parcursul din acest campionat, începând cu cel mai tânăr și terminând cu cel mai experimentat. Au fost momente când jucătorii s-au autodepășit în acest campionat și de aceea vreau să-i felicit. Au crezut în această șansă, în acest obiectiv, de a rămâne în Liga 2. La fel de adevărat este și faptul că am avut jucători care în unele momente au făcut diferența și mă refer aici la Drăghiceanu, Burlacu, Elton sau Damian Isac. Echilibrul l-a ținut Dudea, atât la mijlocul terenului, cât și în apărare atunci când a jucat fundaș central. Au fost momente și mai puțin bune, dar vreau să evidențiez faptul că acești băieți și-au dorit la fiecare meci victoria. Mai avem trei etape de disputat, deoarece în una vom sta și vreau să continuăm pe aceeași linie. Fără aportul publicului ne este greu și de aceea vreau să le mulțumesc oamenilor care vin la stadion și ne susțin. Vreau să felicit galeria, care i-a încurajat pe băieți chiar și atunci când jocul nu ne-a ieșit așa cum am fi dorit. Suntem pe un drum bun, iar la final de campionat vom trage linie. În sezonul viitor vreau să avem obiective mai îndrăznețe și rămâne de văzut cu ce jucători ne vom întări și care vor rămâne.”, a spus antrenorul Flavius Stoican.

CSM Reșița: Ct. Căpățână – Bărboianu, Erico da Silva, Rimovecz, Fota – Dudea (cpt.), Dam. Isac – Drăghiceanu, Doană, Andr. Burlacu – Lascu. Rezerve: Mereu – Mensah, Al. Negru, Fr. Cristea, Elton da Silva, Cega, Cip. Rus, Al. Sabău, Chera.

Metaloglobus: Gavrilaș – Kouadio, Cazan, Caramalău (cpt.), Rob. Neacșu – Cruceru, Issah, Al. Gheorghe – Liș, Huiban, L. Manolache. Rezerve: Nedelcovici – Ad. Sîrbu, Mihăilă, Zakir, Gab. Pătrașcu, Pancișin, Milea, Vl. Bogdan, Marica.

În etapa a IV-a, CSM Reșița va juca pe 20 aprilie, în deplasare, cu FC Argeș. CSM Reșița este în acest moment pe primul loc în play-out-ul Grupei A, cu 31 de puncte, la egalitate cu Ceahlăul Piatra Neamț.

JCS-Ștefan Moraru