Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Handbaliștii rosso-neri au organizat în Sala Polivalentă un turneu de verificare pentru a vedea ce mai trebuie să îmbunătățească în jocul lor până la startul campionatului Diviziei A, programat pentru data de 18 septembrie!

La prima ediție a Cupei Reșița, handbaliștii antrenați de Radu Bote au întâlnit și au câștigat împotriva unor echipe cu care vor juca și în campionat: CSM Oradea, Poli Timișoara și Handbal Club Drobeta-Turnu Severin.

În primul meci, juniorii CSM Reșița au câștigat împotriva juniorilor de la SCM Politehnica Timișoara cu scorul de 36-30, în cel de-a doilea seniorii rosso-neri s-au impus cu 27-19 cu CSU Politehnica Timișoara, iar cu Oradea handbaliștii lui Bote au câștigat cu 32-28. În ultimul meci, CSM Reșița a obținut victoria cu Drobeta-Turnu Severin cu scorul de 34-25.

Coordonatorul secției de handbal, Marius Bahan, a spus cu privire la acest turneu amical: „Mă bucur mult că am reușit să organizăm acest turneu foarte benefic pentru noi. Am insistat să ținem această competiție la Reșița pentru că ne demonstrează și ne arată unde mai avem de lucru. Am încercat noi formule de joc, am încercat să-i integrăm pe cei tineri și după cum s-a putut vedea, avem mulți juniori în echipă. Echipa a mers bine, tinerii au jucat bine și vreau să arăt că se poate și cu reșițeni. 90% dintre jucători sunt reșițeni. Mă bucur că toată lumea a jucat foarte bine la acest turneu. Momentan nu mai avem niciun amical stabilit, dar suntem deschiși. Craiova își dorește să joace cu noi și vom mai vedea. Până la începerea campionatului mai sunt cam trei săptămâni și mai avem timp să jucăm amicale. Din ce am văzut, primul meci oficial îl vom avea cu SCM Timișoara. Din seria noastră fac parte opt echipe și vom întâlni Târgu Jiu, Craiova, Drobeta-Turnu Severin, Oradea, Sânnicolau Mare și două echipe din Timișoara. Cred că putem fi acolo sus în clasament. Trebuie să credem asta”.

Sunt mulțumit de prestația băieților, nu au contat așa mult rezultatele, chiar dacă am câștigat. Unul din obiective a fost ca fiecare handbalist din lot să joace aproximativ 40 de minute. Fiind încă în pregătire, pentru noi acesta a fost scopul. Ca de obicei, spectatorii au fost alături de noi și dacă vom obține rezultate bune și în campionat, sunt convins că vor veni în număr mare la sală”, a declarat Radu Bote, antrenorul CSM Reșița.

Meciurile au fost grele, dar vreau să-mi felicit echipa, staff-ul și publicul. Cred că a fost un turneu benefic pentru noi, mai ales că suntem la început de drum și avem o echipă tânără. Noi ne-am propus să avem o echipă formată din jucători reșițeni și pot spune că s-a și întâmplat acest lucru. CSM Oradea are o echipă bună, iar în campionat o să conteze cel mai mult rezultatul. Pentru noi contează foarte mult în acest moment că au evoluat și juniorii, dar mai avem de muncit pe atac și pe apărare. Cu timpul o să punem la punct toate aceste detalii tehnice. Până la urmă, avem o echipă foarte tânără și mă bucur că Marius Bahan, Cristi Bobar și Ioan Popa au făcut în așa fel încât handbalul să continue la Reșița”, a declarat handbalistul Lucian Ignat.

Tânărul portar Ionuț Tănasă, care a avut o evoluție remarcabilă la acest turneu, a spus: „Au fost meciuri grele și ne-am dorit victoria, ca și obiectiv al nostru. Am vrut să legăm cât mai multe victorii pentru moralul nostru. Dacă o ținem tot așa, cu această atitudine, cred că avem șanse destul de mari să terminăm pe locul I în seria noastră”.

JCS-Ștefan Moraru