Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – CSM Reșița a câștigat sâmbătă, 6 mai, scor 2-0, partida cu CS Crișul Chișineu Criș, din etapa a VII-a a play-off-ului Seriei a VIII-a! Echipa lui Cheregi a obținut un succes fără prea mari emoții, grație golurilor marcate de puștiul Gomboș, în minutul 8, printr-o execuție superbă și Trancă, în minutul 82. Scorul putea fi și mai mare dacă rosso-nerii n-ar fi ratat o lovitură de la 11 metri!

CSM Reșița a acumulat astfel 57 de puncte, cu șapte în plus față de Șoimii Lipova. Mai sunt de disputat încă două etape din acest play-off, dar din punct de vedere matematic rosso-nerii sunt campionii play-off-ului! După disputarea ultimelor două etape va începe barajul, acolo unde Reșița are un singur gând: promovarea.

„O victorie meritată, mă bucur nespus de mult pentru cele trei puncte, pentru că în această perioadă și la acest moment în care ne găsim, fiecare victorie este extrem de importantă, drept dovadă rezultatul de 0-0 de la Lipova cu Ghiroda. Dar, raportat la jocul nostru, mă bucură victoria băieților, pentru că venim după trei meciuri în șapte zile în care, într-adevăr, am făcut o cheltuială foarte mare de efort. Meciurile cu Lipova și cu Ghiroda, inevitabil, au lăsat urmări fizice, atât jucători accidentați, cât și un anumit grad de oboseală. Una peste alta, am avut puterea și determinarea ca să trecem peste cele două jocuri şi cred că victoria din acest meci nu stă nicio secundă sub semnul întrebării. Felicit jucătorii încă dată, urmează o săptămână în care vom pregăti cât se poate de serios meciul cu Lipova. Am fost inspirat la introducerea lui Trancă. M-am bazat pe prospețimea lui, pentru că era mai odihnit decât ceilalți. Dar meritul este al lui, pentru că el a fost cel care a înscris golul. Momentele acestea de inspiraţie, știți cum sunt: câteodată ies, câteodată nu ies, dar una peste alta, importantă este victoria. Mă bucur și în primul rând vreau să-i felicit pe juniori pentru parcursul frumos pe care l-au avut, pentru că fac cinste clubului nostru prin rezultatele pe care le obțin. Pot să mă bazez şi să apelez la ei ori de câte ori este nevoie. Sunt jucători care s-au pregătit cu noi, care se antrenează și a fost un moment favorabil în care am putut să-l introduc în teren pe Abel Ursu, îl felicit pentru debut. Patrick Canea a mai jucat, nu este la debut, dar sunt copii interesanți care pot fi soluții în viitor pentru CSM Reșița. În acest moment mă focusez pentru cele două adversare care vor urma. În seria unde activează Deva se joacă încă pentru locul 2. În acest moment, se bat pentru el Filiașul și Cărbuneștiul. Sunt echipe care au șanse reale să prindă barajul. În ceea ce ne priveşte, am avut primul loc în seria a 8-a de la început și până acum. Dar, încă o dată, meritul cel mare este a jucătorilor și al acestor minunaţi suporteri care sunt alături de noi.”, a declarat antrenorul Călin Cheregi.

CSM Reşiţa: Zimmermann, Bărboianu, Fota, Ardei, Drăghiceanu, Gomboş, Velcotă, Popescu, Negru, Chera și Dane. Rezerve: Căpăţână, Dudea, Szijj, Canea, Ursu, Petre, Trancă și Aboubacar.

În etapa a VIII-a, Reșița va juca pe 13 mai, acasă, de la ora 18, cu Șoimii Lipova, echipă pe care s-ar putea să o mai întâlnească și la baraj.

JCS-Ștefan Moraru