Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Partida dintre CSM Reșița și UT Arad de duminică, 27 octombrie, s-a încheiat cu scorul de 2-3, iar rosso-nerii ajung pe loc retrogradabil după această etapă!

Partida a început practic de la scorul de 0-1, pentru că oaspeții au deschis scorul în minutul 2 prin Ciprian Rus. Replica gazdelor a venit trei minute mai târziu, când șutul lui Dragoș Săulescu a fost respins de portar în față, dar Marius Coman n-a reușit să trimită mingea în poartă din 8 metri. În minutul 11, Romario Moise a trimis mingea pe lângă poarta lui Zimmermann, pentru ca tot el să-l învingă câteva minute mai târziu dintr-o lovitură liberă executată perfect. Spre finalul primei reprize, la scorul de 0-2, Doană a decis să-l scoată pe Poiană și l-a introdus în teren pe Breșneni. La ultimele faze ale primei părți, UTA a avut șansa să ducă scorul la 0-3, după ce un jucător al arădenilor a trimis mingea peste poartă din interiorul careului.

Imediat după pauză, rosso-nerii au fost mult mai prezenți în joc, iar în minutul 47 Marco Ehmann a redus din diferență printr-un șut de la distanță deviat de fundașul Ilie cu capul. La câteva minute după ce a fost introdus în teren, Alexandru Cioablă a egalat printr-o lovitură de cap din colțul stâng al careului mic. În minutul 90, oaspeții, prin Buhăcianu, ar fi putut trece în avantaj, dar a fost deposedat în careu. Totuși, în prelungirile partidei, Romario Moise a reușit dubla printr-o execuție fabuloasă. De la 16-17 metri, aceasta a trimis mingea în plasă printr-o foarfecă laterală, Zimmermann rămânând fără reacție, iar UTA pleacă cu toate cele trei puncte din Valea Domanului. 

„Sunt foarte supărat după această înfrângere, dar îmi pot felicita jucătorii pentru modul cum au evoluat, mai ales în partea secundă a meciului. După aspectul jocului, din punctul meu de vedere, partida trebuia să se încheie la egalitate”, a declarat antrenorul Leontin Doană.

CSM Reșița: Cristian Zimmermann, Lorenzo Acka, Marco Ehmann, Bruno Vasiu, Daniel Vădrariu, Cristian Danci, Milorad Banac, Dragoș Săulescu, Cristian Poiană, Emanuel Dat și Marius Coman. Rezerve: Pavel Horvat, Teodor Caragea, Flavius Vlădia, Alin Lazăr, Alexandru Cioablă, Marian Musteța și Laurențiu Breșneni.

UT Arad: Iacob, Ilie, Șeroni, Melinte, A. Rus, Moise, Miculescu, Isac, Buhăcianu Ioniță și C. Rus.

După acest meci, Reșița este pe locul 16 în Liga 2, cu 15 puncte acumulate până în prezent. UTA a rămas pe locurile fruntașe și a strâns după această victorie 26 de puncte în clasament.

Rosso-nerii vor juca în etapa următoare în deplasare, pe data de 2 noiembrie, cu Dunărea Călărași. UTA va întâlni acasă formația Viitorul Pandurii Târgu Jiu. După UTA, la Reșița va veni o altă echipă de tradiție din fotbalul românesc. Pe data de 9 noiembrie, CSM Reșița va juca cu Petrolul Ploiești în Valea Domanului.

Ștefan Moraru