Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – CSM Reșița a fost eliminată miercuri, 8 septembrie, din Cupa României, scor 1-2 în Valea Domanului, de Ripensia Timișoara, după numeroase greșeli de arbitraj care au influențat soarta partidei! 

Ripensia a deschis scorul în minutul 35 prin Dan Taras, dintr-un offside nesemnalizat de tușier, iar reșițenii au replicat imediat prin șutul lui Sebastian Velcotă respins de portarul oaspeților. În partea secundă, tot Velcotă a avut șansa să egaleze printr-un voleu din afara careului, dar fără succes. După ce a efectuat trei schimbări la pauză, Dan Alexa s-a dovedit a fi inspirat introducându-l pe Aboubacar, cel care a și restabilit egalitatea pe tabelă în minutul 65. La mai puțin de un minut, centralul clujean i-a arătat al doilea cartonaș galben lui Bărboianu, după un fault ușor la mijlocul terenului, iar din acel moment Ripensia a pus stăpânire pe joc. La un fault neacordat la Aboubacar la centrul terenului, Reșița a pierdut mingea, iar Valerii Macritchi a înscris în minutul 87 golul victoriei pentru Ripensia.

Reșița a mai avut un penalty neacordat în prima repriză, iar în prelungirile partidei portarul Ripensiei a comis o mare greșeală, trecută cu vederea de arbitrul partidei. Goalkeeper-ul oaspeților a prins mingea în careu, a lăsat-o jos, pentru ca apoi să o ia din nou în mâini, faptă care ar fi trebuit să fie sancționată cu lovitură liberă indirectă pentru CSM Reșița. Totuși, rosso-nerii ar fi putut egala la ultima fază a meciului, dar Rimovecz a lovit slab mingea cu pieptul, aceasta fiind prinsă fără probleme de portar.

Așadar, Ripensia merge în turul următor, iar Reșița rămâne cu gustul amar al unui joc bun prestat de elevii lui Dan Alexa. „Exceptând 20 de minute din finalul de joc în care Ripensia ne-a dominat la centrul terenului, cred că am fost echipa mai bună. Chiar și în zece oameni am ratat situațiile mai clare. Maniera de arbitraj a fost incredibilă! Nu pot să cred că poți face astfel de greșeli: penalty la Mediop, roșu Bărboianu, gol din offside și apoi lovitură liberă indirectă nearcordată. Să nu vezi faptul că portarul prinde mingea, o lasă jos și o prinde din nou în minutul 90 mi se pare incredibil. A fost fault și la golul al doilea al Ripensiei. Până și observatorul jocului a spus că maniera de arbitraj de la acest meci a fost o rușine. Din ce am înțeles, arbitrul acestui meci este monitorizat și sper să nu se promoveze arbitri doar pentru că sunt băieți simpatici, pentru că el a vorbit frumos, fiind foarte respectuos. A fost o rușine de arbitraj și cred că a influențat decisiv rezultatul acestui joc. Am fost și mai nervos la final atunci când portarul a prins mingea, a lăsat-o și iar a luat-o în mâini, arbitrul neluând nicio decizie. Este ceva ce nu pot să descriu. Din păcate am pierdut, dar îmi felicit jucătorii, care au făcut un meci bun. Am ratat situații importante și în zece oameni. Se vede faptul că suntem în creștere de formă și am arătat la acest meci că suntem ca și joc la nivelul Ligii 2”, a declarat antrenorul Dan Alexa.

CSM Reșița: Sebastian Micu, Sergiu Rimovecz, Cătălin Ion, Ștefan Bărboianu, Nicușor Fota, Ionuț Cioinac, Andrei Iana, Sebastian Velcotă, Amir Jorza, Ndiaye Mediop (cpt.) și Claudiu Matiș. Rezerve: Cristian Zimmermann, Alexandru Negru, Iulian Ciubotaru, Sorin Avram, Aboubacar Gakou, Andrei Mura, Demetris Cristodulo, Valentin Munteanu și Laurențiu Breșneni.

Ripensia Timișoara: Rus, Morariu, Mitrov, Fridrich, Gladun, Stoi, Taras, Pifor, Ernest, Tieranu și Macritchi. Rezerve: Lupu, Lalic, Macritchii, Vidrasan, Golda, Rotea, Ion, Ciurel și Sturzu.

Arbitru: Dragoș Nicolae Lunca; Asistenți: Csaba Antal și Robert Meres (toți din Cluj-Napoca); Rezervă: Tudor Florin Jurca (Arad); Observatori: Luis Moisescu (Drobeta Turnu Severin) și Florin Oglindoiu (Drobeta Turnu Severin).

Pentru Reșița urmează deplasarea de sâmbătă, în Liga 3, când va întâlni Jiul Petroșani.

JCS-Ștefan Moraru