Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – CSM Reșița a pierdut la limită, scor 0-1, partida de astăzi din Valea Domanului cu AFC Dunărea 2005 Călărași, într-un meci din etapa a XVII-a a Ligii 2!

Prima ocazie a meciului i-a aparținut noului atacant al Reșiței, Eduards Visnakovs, cel care în minutul 2 a trimis mingea cu capul pe lângă poarta oaspeților. Zece minute mai târziu a venit rândul lui Danci să-și încerce șansa, dar șutul său din afara careului s-a dus pe lângă poartă. În minutul 18, Reșița ar fi putut deschide scorul prin Sima, dar nici acesta nu a găsit spațiu porții apărate de Began. Spre finalul primei reprize. Dunărea a echilibrat jocul, ba chiar a avut o posesie a mingii mai bună. Prima ocazie a Călărașiului din meci a avut loc în minutul 34, când șutul lui Alami a fost respins de Cobrea în corner. Câteva minute mai târziu tot Alami a încercat să-l învingă pe Cobrea din lovitură liberă, dar fără succes.

În partea secundă a meciului, Reșița a mai avut o ocazie de-a deschide scorul prin noul intrat Adrian Ilie, al cărui șut din careu a fost respins de portarul advers. În ultimele minute din meci, mai exact în minutul 87, Alami nu a mai ratat ținta și a marcat singurul gol al meciului, cu un șut pe jos din afara careului. Reșița pierde al doilea meci consecutiv, dar va rămâne și după această etapă pe locul 13.

„Din nou n-am reușit să ne ridicăm la un nivel foarte bun. În prima repriză am făcut un joc modest rău de tot, iar în a doua am reușit să controlăm într-o oarecare măsură jocul. Un meci de fotbal se joacă până fluieră arbitrul, deoarece și de această dată am luat gol pe final. Dacă nu luăm gol la începutul meciului, îl luăm pe final. În opinia mea nu meritam să pierdem după modul în care am arătat în repriza a doua. Nu ne rămâne decât să ne facem fiecare o autoanaliză și, efectiv, să ne dăm seama fiecare unde greșim. Pot să spun că golul l-am luat pe o superioritate numerică a noastră, eram 5 contra 1, dar așa s-a întâmplat și la Miercurea Ciuc. În meciurile amicale am luat goluri la fel. Am încercat să corectăm aceste lucruri, dar pe un fond de oboseală, probabil lucrurile se schimbă și jucătorii nu mai pot lua decizii suficient de bune în acele momente critice. E frustrant, dar eu încerc să-i motivez pe jucători. Câteodată au făcut meciuri bune, dar nu știu ce se întâmplă în această perioadă. Un semnal de alarmă a fost la meciul de la Miercurea Ciuc, unde nu ne-am prezentat foarte bine. Am intuit ceea ce va urma, deoarece lucrurile n-au arătat cum trebuie la meciul trecut. Din păcate, și la acest meci cu Dunărea am suferit extrem de mult. Ne așteaptă un alt meci greu, deoarece jucăm cu echipe care se află în partea superioară a clasamentului. Până la urmă trebuie să recunoaștem că atât putem în acest moment”, a declarat antrenorul Alin Minteuan.

Profesorul Cristian Pustai, principalul Dunării Călărași, a spus după acest meci: „Era foarte important să nu pierdem acest joc pentru că este foarte strâns clasamentul. Până acum am fost mai mereu în primele 6 echipe și era păcat să nu obținem ceva de la acest joc. Noi depindem doar de meciurile noastre și vom face tot posibilul să terminăm în primele 6 echipe. A fost un meci greu, știam că de la venirea lui Minteuan Reșița a câștigat toate meciurile de acasă. Când dai gol în ultimele minute este clar că ai un pic de noroc, dar totuși am controlat jocul în cea mai mare parte a timpului. Starea bună a gazonului ne-a avantajat, am avut o posesie bună a balonului, dar se putea și mai bine. Am pregătit mai multe lucruri, dar când câștigi nu trebuie să fii prea critic cu echipa. Totuși, mai avem mult de muncă. Ne așteaptă un meci cu Dinamo în Cupa României, dar noi ne vom juca șansa. Dinamo are prima șansă, dar jucăm acasă și vom vedea ce se va întâmpla. M-am bucurat că Alin Minteuan a preluat o echipă de tradiție și sunt convins că dacă va fi lăsat să muncească, la anul Reșița se va bate pentru promovare”.

CSM Reșița: Alberto Cobrea, Bogdan Szijj (Cpt.), Lorenzo Acka, Alexandru Sălcianu, Cristian Danci, Alexandru Sima, Emanuel Dat, Andrei Dumitraș, Laurențiu Buș, Victor Astafei și Eduards Visnakovs. Rezerve: Zimmermann, Ilie, Boboc, Dulca, Popescu, Chera, Brînzan, Matiș și Cristodulo.

Dunărea Călărași: Cătălin Began, Aleaxandru Sîrbu, Andrei Șandru (Cpt.), Kamil Wiktorski, Ionuț Sălceanu, Charles Acolatse, Alin Cârstocea, Sandro Djuric, Bazza Alami, Dieudonne Kanda și Cristian Bud. Rezerve: Krell, Tache, Fotescu, Crișan, Ciucur, Calu, Pușcaș, Lopez și Rus.

În etapa următoare, Reșița va juca sâmbătă, 6 martie, în deplasare, cu Viitorul Pandurii Târgu Jiu.

JCS-Ștefan Moraru