Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – CSM Reșița s-a impus miercuri, 19 iulie, cu scorul de 1-0, în amicalul cu NK Aluminij, din prima ligă slovenă, grație golului înscris de Sebastian Velcotă!

Trei partide a disputat CSM Reșița până în acest moment în cantonamentul din Slovenia și a reușit să se impună în trei rânduri. Rosso-nerii au câștigat cu 1-0 cu NK Bistrica și cu 5-1 cu NK Fuzidar, iar acum urmează ultimul, dar și cel mai tare amical pe care Reșița îl va disputa în străinătate. Este vorba despre meciul cu Sharjah FC, echipă pregătită de Cosmin Olăroiu, unul dintre cei mai buni antrenori români.

„Mă bucură foarte mult această victorie, pentru că, pe lângă faptul că ne dă moral, am reuşit să evaluăm parametrii fizici, să ne dăm seama unde suntem cu pregătirea. Am reglat de asemenea anumite aspecte tehnico-tactice în faţa unui adversar de primă mână din Slovenia, o echipă care participă în Liga 1 şi care peste câteva zile va începe campionatul. În mod normal, ei sunt mult mai avansaţi cu pregătirea, dar noi am avut o evoluţie consistentă, solidă, atât ofensiv, cât şi defensiv. Dacă ar fi să exprim un regret, ar fi acela că nu am mai înscris şi alte goluri pentru că am mai avut încă două sau trei situaţii foarte clare. Dar, una peste alta, am încheiat meciul cu bine, şi pe această cale vreau să-i felicit pe fotbaliştii care au evoluat în acest meci. De asemenea, vreau să mulţumesc suporterilor care au venit inclusiv aici, în cantonamentul din Slovenia. Ne bucurăm că reuşim să jucăm cu echipa lui Cosmin Olăroiu, vă daţi seama că nu ai posibilitatea să înfrunţi prea des fotbalişti de o asemenea valoare. Pentru acest motiv am convenit să jucăm, chiar dacă va fi ultima zi de cantonament, iar jucătorii noştri vor fi foarte obosiţi. Cred totuşi că suntem capabili să facem un joc bun, nu ne interesează scorul, dar, având în vedere parcursul nostru în ultimele amicale, cred că vom putea da o replică bună. Lotul este în regulă, doar uşoare probleme musculare la Burlacu, care a şi fost nevoit să plece în ţară pentru a face o ecografie. În rest, tot lotul este valid!”, a declarat antrenorul Călin Cheregi.

CSM Reșița: Contra, Szijj, Ardei, Răuţă, Fota, Popescu, Dolghi, Gomboş, Velcotă, Maxim și C. Rus. Au mai jucat în repriza secundă I. Rus, Bărboianu, Dudea, Sabău, Rimovecz, Cristea, Dolghi, Chitu, Chera, Negru, Ursu, Drăghiceanu și Ivaşcu.

CSM Reşiţa va juca vineri, 21 iulie, de la ora 17.00, cu Sharjah FC, la Dietersdorf, în Austria. Lotul echipei lui Olăroiu este cotat la 40.6 milioane de euro, având în componență jucători ca Pjanic, Paco Alcacer, Manolas sau brazilienii Meloni, Pereira, Rosa Caio și Lucas Caio.

JCS-Ștefan Moraru