Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – CSM Reșița s-a impus cu 5-1 în amicalul cu FC Nera Bogodinț, meci disputat pe stadionul Gloria! Pentru rosso-neri au marcat Denis Fărăgău, Alexandru Negru, Ianis Doană și Florian Haită de două ori, iar de la Bogodinț a înscris Marcu!

„Mă bucur în primul rând că nu am avut jucători accidentați după acest prim joc amical, mai ales că în ultima perioadă am avut antrenamente destul de intense din punct de vedere fizic. Băieții s-au mișcat destul de bine, au avut multe momente bune și este important să continuăm ceea ce ne-am propus din punct de vedere al pregătirii fizice. Se va aduna o anumită stare de oboseală și chiar dacă vom avea meciuri amicale și nu voi vedea o prospețime la jucători, este normal acest lucru și vrem să fim 100% atunci când va începe campionatul. Nu pun mare accent pe rezultate!”, a declarat antrenorul Flavius Stoican, de la CSM Reșița.

Pe fotbaliștii rosso-neri îi așteaptă în continuare o perioadă grea, cu câte două antrenamente pe zi și încă două meciuri amicale. „Programul în continuare va fi cu câte două antrenamente pe zi, miercuri vom juca un meci amical cu cei de la FCU Craiova, în care vor juca fotbaliștii care n-au evoluat în amicalul cu Bogodinț. Apoi, vom mai juca joi cu Bozovici, în care vor intra cei care vor prinde puține minute în amicalul cu Craiova. Cu Bozovici vom juca ori pe stadionul Gloria, ori pe terenul de la Minda.”, a mai spus Stoican.

Legat de eventualele transferuri, antrenorul a mai declarat: „Suntem atenți și suntem acum pe ultima sută de metri. Cu siguranță că vom mai testa jucători, la fel cum am făcut la acest amical, unde am vrut să văd unii jucători tineri, cum ar fi David și Tudor. În proporție foarte mare cred că lotul este deja stabilit odată cu venirea lui Haită, Cioiu sau Tucaliuc. Aceștia sunt pioni importanți pentru noi și sper să facă față.”

De cealaltă parte, managerul sportiv de la Nera Bogodinț, Cristian Șodâncă, a spus: „A fost un joc amical care pentru noi poate nu era recomandat să-l disputăm în acestă perioadă de vacanță, mai ales cu un adversar de calibrul CSM-ului. Dar, așa cum am spus întotdeauna, CSM Reșița nu se poate refuza și faptul că au apelat la noi să-i ajutăm cu un joc de pregătire nu poate decât să ne bucure. Noi am încercat să jucăm fotbal vreo 60 de minute, atât cât ne-au ținut bateriile. Nu contează rezultatul, importantă a fost mișcarea și mă bucur că am dus jocul până la final, chiar dacă avem fotbaliști un pic mai în vârstă.”

Antrenorul din Valea Domanului caută încă jucători cu potențial pentru Reșița, iar acesta a pus ochii pe Sorin Careba, tânărul fotbalist de la Nera Bogodinț, care a mai evoluat pentru Poli Timișoara și Progresul Ezeriș. „Am avut în teren câțiva jucători tineri și buni, care au mai jucat prin județ, dar și pe la CSM. Este normal ca la un joc amical să se vadă talentul unora și capacitatea de a performa.”, a mai adăugat Cristian Șodâncă.

JCS-Ștefan Moraru

Adaugă comentariu