Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEȘ – Două dintre acestea sunt venite din Brazilia și SUA, iar celelalte de la Târgu Mureș, Timișoara și Lugoj, obiectivul, chiar dacă nedeclarat cu voce tare, fiind promovarea în prima ligă!

Antrenamentele se desfășoară la sala Clubului Sportiv Școlar, sub coordonarea antrenoarei Laura Andrei, care a făcut o amplă campanie de transferuri în această vară. Sunt două straniere care nu au mai jucat până acum în Europa, dar și alte jucătoare cu care caransebeșencele s-au confruntat anul trecut, în divizia secundă de volei feminin. „Ne-am reunit de câteva zile cu multe noutăți în lot, au venit multe jucătoare dornice să participe la performanța Caransebeșului și pentru asta trebuie să mulțumesc Primăriei și domnului primar Felix Borcean că ține la această echipă și are încredere în noi să continuăm munca începută anul trecut. Cea mai nou-venită e Lauren Weaver, o jucătoare de culoare din Washington, SUA, are 24 de ani și joacă centru, apoi este Jessica Dantas, din Brazilia, va juca extremă, 32 de ani, o jucătoare cu experiență. A venit un fals de la CSU Tg. Mureș, Maria Moraru, care ne-a făcut zile fripte în campionatul trecut, au venit și două jucătoare de la Poli Timișoara, Naomi Brehuescu pe extremă și Carla Dragomir libero, pe care am vrut să le luăm și anul trecut dar ne-am reunit prea tîrziu și ele au apucat să semneze cu Poli. Am adus și o junioară de Lugoj, tot libero, Iris Mărgineanțu. Plus cele de anul trecut, Popa, Țițirigă, Arjoc, Dima, Pascal, Drăghina, Bălăescu Alessia, Valagiurgi și încercăm să o cooptăm pe cea mai mică jucătoare ca vârstă, pe Bălăescu Daiana, e clasa a VII-a, are 13 ani, dar are 1,80 m, o aducem să pună osul lângă cele mai mari.”, a precizat profesoara Laura Andrei.

La ultimul antrenament, brazilianca Jessica Dantas a avut parte de o frumoasă surpriză din partea noilor colege, chiar de ziua ei.

La sală a venit și primarul Felix Borcean, municipalitatea sprijinind și în acest an voleiul feminin. Și chiar dacă antrenoarea Laura Andrei n-a spus-o cu voce tare, primarul Borcean nu a exclus promovarea în prima ligă de volei, motiv pentru care se gândește serios și la readucerea Sălii Polivalente sub tutela primăriei. „Sunt bucuros că voleiul are continuitate, după un început mai timid anul trecut. Laura e o pasionată, se confundă cu voleiul caransebeșean și cred că din momentul acesta ne gândim serios la performanță, la promovare. Trebuie să ne gândim și la spectatori, să le oferim un loc plăcut, așa că mă gândesc foarte serios să readucem în patrimoniul local Sala Polivalentă, pentru că dacă ne gândim la performanță nu putem merge prea departe cu această sală, a CSȘ. Aceasta poate să rămână de antrenament. Sper să vină și alte entități alături de noi, să ne ajute!”, a spus primarul Caransebeșului.

Campionatul Diviziei A2 Vest începe la finalul lunii octombrie. Sunt șapte echipe în serie: CSM Caransebeș, Mara Baia Mare (club nou înființat), CSU Oradea, Poli și CSM Timișoara, CSU Târgu Mureș (retrogradată din prima ligă) și Corona Brașov.

JCS-R.M.

Adaugă comentariu