Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – 2014 este cel mai bun an de la înființarea clubului sportiv universitar reșițean.

Clubul Sportiv Universitatea Reşiţa promovează, cu prioritate, disciplinele, ramurile şi probele sportive cuprinse în programul Jocurilor Olimpice, având în prezent patru secţii pe ramuri de sport afiliate la federaţiile de specialitate: atletism, handbal, înot şi volei.

„În anul 2014 s-au obţinut 75 medalii, din care 33 de aur, 20 de argint și 22 de bronz, spune directorul CSU Reșița, Octavian Măzăran. Trebuie subliniate rezultatele pozitive obţinute de toate secţiile care funcţionează în cadrul clubului, raportat la anul 2013. De altfel, anul 2014 este, prin prisma rezultatelor obţinute, cel mai bun an de la înfințarea clubului, din anul 2005 şi până în prezent.“

În afară de medaliile la Campionatele Naţionale de Seniori, Tineret si Juniori s-au mai obţinut și medalii la alte concursuri naţionale, Cupa României și concursuri internaţionale (dar care nu punctează în clasamentul cluburilor).

Secția de atletism şi-a adus cea mai importantă contribuţie în anul 2014,  în realizarea obiectivelor de performanţă ale Clubului Sportiv Universitatea Reşiţa, având participări la Campionatul European de seniori de la Zürich, Campionatul European pentru Tineret, Cupe Europene, Campionate Balcanice și Campionate Naţionale.  Atât la competițiile naționale cât și la cele internaționale, atleții de la CSU Reşiţa au obținut 63 de medalii, dintre care 28 de aur, 17 de argint și 18 de bronz. Sportivii secţiei de atletism au fost pregătiţi de antrenorul Iosif Măzăran în colaborare cu antrenorii Horia Ştef,  Irinel Dumitru şi Ștefan Nagy. „Din cadrul secției de atletism avem un sportiv în lotul olimpic, Marius Cocioran, dar și zece sportivi în loturile naționale: Narcis Mihăilă, Doru Ursu, Claudia Ștef, Georgiana Enache, Florin Știrbu, Gabriel Băhneanu, Nicolae Balaci, Alexandra Aichimoaei, Ionuț Betej și Alexandru Ghinea“, a mai precizat Octavian Măzăran.

Secţia de handbal a clubului reșițean și-a atins obiectivele propuse, echipa de senioare reuşind să ocupe un binemeritat loc VIII în Divizia A, dar în acelaşi timp s-a reuşit formarea unei echipe competitive de junioare, care s-a calificat la Turneul Semifinal în Campionatul Național pentru junioare I. Handbalistele sunt pregătite de antrenorul Cristian Busuioc. Tot în anul 2014, sportivii secţiei de handbal masculin au reuşit să obţină locul 4 la Campionatul Naţional Universitar.

Antrenoarea Cecilia Micu activează la secția de înot, o secţie recent înfiinţată şi afiliată la federaţia de specialitate, dar care a reuşit în anul 2014 formarea unor grupe de sportivi care au participat la concursuri locale, judeţene şi interjudeţene, precum si la campionate naţionale si internaţionale,  unde s-au obţinut două medalii de aur, una de argint și trei de bronz. În lotul național se află Alexandru Ancuța.

Cea mai nouă secție din cadrul C.S. Universitatea Reșița este cea de volei, care a reuşit să aibă participări la Campionate Naţionale şi Internaţionale de volei pe plajă la nivelul seniorilor, dar și cu rezultate încurajatoare din partea juniorilor. Două medalii de aur, doua de argint și una de bronz este bilanțul sportivilor pregătiți de Dan Jitaru. Secția de volei dă la lotul național câțiva sportivi, cum sunt: Adriana Buz, Andreea Smultea, Robert Vîrlan, Bogdan Nan, Lucian Bădiceanu și Marius Roșu.

Adaugă comentariu